Oona lapissa asuminen
Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Oona, Rovaniemi

Matkani on kulkenut Kuopiosta Jenkkeihin, sieltä Helsinkiin ja lopulta Rovaniemelle.

Mieheni ei viihtynyt pääkaupunkiseudulla, joten päätimme muuttaa pohjoisemmaksi. Rajaksi laitoin Oulun. Sen ylemmäs emme muuta, siellä ei ole elämää. Nyt mieheni on viikot töissä Kittilän kaivoksella ja minä toimin yrittäjänä Rovaniemellä.

Ja on Lapista löytynyt myös elämää.

Kun muutimme Rovaniemelle, tein it-alan etätöitä Helsinkiin. Kaipasin kuitenkin uusia haasteita ja asunnot ja kodit ovat kiinnostaneet minua pienestä pitäen. Vaihdoin kiinteistöalalle, jota olen tehnyt nyt 3 vuotta. Lähipiiri oli kauhuissaan, kun hyppäsin turvallisesta työstä provikkapalkkaiselle alalle. Minä näin sen mahdollisuutena. Saan palkan suoraan siitä mitä teen ja omalla tekemisellä vaikuttaa pärjäämiseen. Elokuussa tuli vuosi yrittäjyyttä täyteen.

Näen urheilussa ja yrittäjyydessä paljon samaa. Olen edustanut kahdesti Suomea olympialaisissa naisten jääkiekkomaajoukkueessa. Kuten jääkiekkojoukkueessa niin täälläkin jokaisen täytyy huolehtia oma tonttinsa, jotta pääsemme tavoitteeseen. Yhdessä olemme vahvempia.

Lapin asuntomarkkinoilla on positiivinen vire. Ei lennokas, mutta kauppoja syntyy, kun tekee oikeita asioita. Syyskuussa Rovaniemellä tehtiin 84 kauppaa ja ennuste on, että tämän vuoden aikana kauppoja ehditään tehdä vielä noin 200.

Etelän rivarin hinnalla täältä saa omakotitalon. Mekin sijoitimme heti omaan taloon kun muutimme Rovaniemelle. Täällä perheille ja lapsille pystyy tarjoamaan laadukasta asumista ja se on itsellekin iso syy siihen, että täällä viihtyy.

Oona, Rovaniemi