Asuminen lapissa Laura Peipon mukaan
Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Laura, Levi

Mun isä on aina ollut Lappi-fani. Lopulta hän kyllästyi ajamaan sen tuhat kilometriä monta kertaa vuodessa pohjoiseen ja osti lähes autiotalokunnossa olevan talon Ivalosta.

Minä teinityttönä lähdin isän mukaan ja ensimmäinen kesä kunnostettiin yhdessä taloa. Muutto Lappiin pelasti minut varmasti monelta hankaluudelta, vauhdikas teini kun olin. Turvallinen ympäristö merkitsi todella paljon. Jo tuolta ajalta johtaa oma rakkaus Lappia kohtaan, enkä haluaisi enää missään muualla asua.

Täällä Levillä minulla on ensimmäisen kerran sellainen fiilis, että nyt olen kotona.

Ennen oli hirveä tarve koko ajan muuttaa ja mennä, hakea uutta. Täällä on tiivis yhteisö ja aina saa apua. Porukka Levillä innostuu helposti ja kiitos hyvän yhteishengen, niin asioita on myös helppo toteuttaa.

Työskentelen personal trainerina, järjestän liikuntatapahtumia ja bloggaan hyvinvoinnista, liikunnasta ja terveydestä. Kun kaikki lyö yhteen niin huomaa, että on korvia myöten täynnä töitä. Täällä on ollut helppo työllistyä liikunnan kautta, vaikka aika nollasta on saanut aloittaa. Ensimmäiset kaksi vuotta minua katsottiin kuin hullua, kun vedin näiden kivien kanssa tunturia ylös. Varmasti monet miettivät, että lähteekö joku ihan oikeasti tuon kanssa kantamaan tukkeja ja juoksemaan suohon. Mutta nyt paikallisetkin ovat huomanneet, että tämähän on ihan toimiva juttu. Helsinki on täynnä kuntosaleja ja asfaltti ympärillä, mutta täällä on luonto ja sen mahdollisuudet.

Arkielämä Levillä on hirveän leppoisaa. Ei ole kiire minnekään ja sitä arvostaa päivä päivältä enemmän. Ja se turvallisuus. Itselle se on jo itsestäänselvyys, mutta moni sitä ihmettelee. Kun salillakin käy, niin siellä se oma lapsi kävelee sylistä syliin ja välillä joku vie hänet pihalle kävelylle. Ei tarvitse viedä mihinkään lapsiparkkiin. Ajatus siitä, että haluan kasvattaa oman lapsen täällä lintukodossa, on koko ajan vain vahvistunut.

Laura, Levi

Asuminen lapissa Laura hyppää
Kuvaaja: Terhi Tuovinen
Asuminen lapissa Laura hymyilee
Kuvaaja: Terhi Tuovinen