Neil Walton suolla helmikuussa
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

Mun Lapin kootut: Talvi 2020

Talven taittuessa kevääseen on hyvä hetki hypätä hetkeksi henkisesti hankeen ja palata Mun Lapin talven 2020 sisältöjen pariin!

Kevät tuli, lumi suli eiku… No, ei se lumi ole Lapista vielä lähellekään sulanut ja etelässäkin vasta hiljattain nautittiin ensilumesta. Joka tapauksessa nyt sopiva hetki kääntää hetkeksi katse menneeseen talveen. Tässä 10 koottua juttua Mun Lapin kuluneelta talvelta!

1. Elämää Lapissa -ryhmä

Talvella perustimme Mun Lappi: Elämää Lapissa -ryhmän Facebookiin tuoreille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville paikaksi, jossa tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Matthijs Overhaal Rovaniemen Reippaan salilla
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

2. Lapland made me do it!

Mitä kaikkea Lappi saakaan ihmisessä aikaan? Jututimme kolmea pohjoiseen muuttanutta, joiden elämään Lappi on tuonut jotain uutta ja yllättävää!

Mun Lappi podcast
Kuvaaja: Antti Pietikäinen | Lapin materiaalipankki

3. Mun Lappi -podcast

Mun Lappi -podcastissa keskustellaan elämästä Lapista vaihtuvien vieraiden kanssa. Viisi ensimmäistä jaksoa tuoreiden Tieto-Finlandia voittajien Jenni Räinän ja Anna Ruohosen vetämästä podcastista on jo ilmestynyt!

Mainostoimisto Puiston Henri Anundi
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

4. Mitäkö on Lapin meininki? No tätä!

Henri Anundi antaa blogipostauksessaan lyhyen oppimäärän Lapin meiningstä! Lukemalla selviää muun muassa kuinka toimia tilanteessa, kun lumilauta jää kotiin tunturiin lähtiessä.

Minna Koski
Kuvaaja: Iina Askonen

5. Pellosta löytyi mainiota yhteisöllisyyttä

Psykologi Minna Koski vaihtoi perheineen elämän Helsingin Suomenlinnassa Pelloon Länsi-Lapissa. Pellosta on löytynyt yhteisöllisyyttä, joka on kaukana mistään stereotyyppisestä maaseudun kyttäilykulttuurista.

Työmatkapyöräilyä Lapissa
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

6. Voiko Lapissa elää kestävästi?

Kuinka hiilijalanjälkensä saa painettua alas pitkien välimatkojen Lapissa? Entinen ammattilumilautailija ja nykyinen Kota Collective -yrittäjä Miikka Hast pohtii blogipostauksissaan kestävän elämän edellytyksiä pohjoisessa ja kuinka kestävämpi elämäntapa ei tarkoita pohjoisessakaan asioista luopumista.

Eat Shoot Driven valokuvaaja Neil Walton
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

7. Otetaan mitä vastaan tulee

Brittiläinen valokuvaaja Neil Walton on ehtinyt elämään siellä sun täällä ja tottunut ottamaan elämässä vastaan mitä tulee, ja vajaa vuosi sitten Dubain dyynit vaihtuivat Kööpenhaminan kautta Kittilän Sirkkaan. Miltä elämä on maistunut Lapissa kymmenen Dubain vuoden jälkeen?

Äänisuunnittelija Heikki Illikainen Ounasvaaralla
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

8. Miltä Lappi kuulostaa?

Heikki Illikainen työskentelee Flatlight Creativen äänisuunnittelijana, ja työ on vienyt tykkypuiden keskelle täydelliseen hiljaisuuteen sekä Käsivarren erämaahan revontulten alle. Illikainen on myös vastannut Sound of Laplandin äänitöistä!

Sairaanhoitaja Maarit Koskivuori
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

9. Ihminen selviää tiukan paikan tullen vaikka mistä

Sairaanhoitaja Maarit Koskivuoren elämä meni hyrskyn myrskyn ja ylösalaisin, kun hän jäi yllättäen kahdestaan lapsensa kanssa muutettuaan Lappiin. Yksinhuoltajana on kuitenkin huomannut pärjäävänsä elämässä yllättävissäkin tilanteissa.

Valopilareita ja revontulia Lapissa
Kuvaaja: Antti Pietikäinen | Lapin materiaalipankki

10. Miltä näyttää Lappiin muuttaneiden elämä?

Lappiin on muuttanut ihmisiä, joilla on mielenkiintoisia, elämää Lapissa kuvaavia Instagram-tilejä. Kokosimme niistä kuusi!