Lappiin muutto Tytti ja koira ulkoilemassa
Kuvaaja: Tytti Tuominen

Lapin lumo toi uuden asukkaan Kemijärvelle

Lappi vei minut mennessään jo vuosia sitten, kun olin ensimmäisen kerran patikoimassa Käsivarren alueella.

Minuun iski tauti nimeltä ’Lapin hulluus’! Etelän arjessa kaipasin pohjoiseen ja suunnittelin lomia napapiirin paremmalle puolelle. Oloni oli jatkuvasti levoton. Tunsin, etten kuulu pääkaupunkiseudun ympyröihin. Kaipasin luontoa ja rauhaa, tarvitsin helpotusta tautiini.

Elin kuitenkin sitku ja mutku -elämää ja vain haaveilin Lappiin muutosta. Kerran sitä pääsin jopa hetkeksi kokeilemaan, mutta jotenkin asiat pyörähtivät niin, että löysin jälleen itseni etelän ruuhkista ja hektinen elämä jatkui. Sitten vierelle löytyi Lappia rakastava mies ja yhtäkkiä meitä oli kaksi haaveilemassa elämänmuutoksesta. Päivät ja vuodet kuluivat, arki jatkui tasaisena. Pitkät työmatkat, kiire ja lumettomat talvet kiukuttivat. Kunnes viime syksynä palaset loksahtelivat kohdalleen ja jouluviikolla muuttoauto toi maallisen omaisuutemme Kemijärvelle!

Miksikö Kemijärvi? Olimme mieheni kanssa ostaneet Kemijärveltä ns. kakkosasunnon jokunen vuosi aiemmin. Alkuun oli tarkoitus, että se toimisi meidän Lapin tukikohtana. Sieltä olisi hyvä suunnata eri puolille pohjoista ja olisi paikka, jossa on omat tavarat ja jonne voisi aina mennä. Paikasta muodostui kuitenkin meille erittäin rakas. Kummallakaan meistä ei ole mitään siteitä Lappiin saati Kemijärvelle, molempien juuret ovat Helsingissä. Asunnonkin ostimme kuin sian säkissä, sitä näkemättä.

Lomien aikana Kemijärvi lumosi meidät ja vuosi vuodelta oli vaikeampi palata takaisin etelän kotiin.

Nyt nautin uudesta kotikaupungistamme! Lunta riittää ja hiihtämään pääsee vaikka suoraan kotiovelta järven jäälle. Hiihdän ja hihittelen, onnentunne valtaa mielen luonnonrauhassa. Harrastusmahdollisuuksia on valtavasti ja työrintamallakin näkyy vihreää valoa. Kun on oma ja avoin itsensä, niin Lappi ottaa sinut sydämellisesti vastaan!

Tytti, Kemijärvi

 

Tytin tarinoita lisää Retkipaikassa