Pirjo ja Iisakki asuminen lapissa
Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Pirjo ja Iisakki, Saariselkä

Olemme aivan eri lämpöisiä. Siinä missä Iisakki kulkee talvellakin (jopa ulkona) t-paita päällä, pitää minulla olla kaksi kerrosta villaa.

Välillä Iisakin kanssa mietimmekin, miten hullua on, että asun pohjoisessa. Inhoan kylmyyttä! Mutta toisaalta ilman kylmyyttä en olisi alkanut suunnitella ja tehdä omia ArcticQueen® -villatuotteita. Lappi on syy siihen.

Lapissa kaikki on isompaa, voimakkaampaa ja syvempää. Paitsi puut. On enemmän taivasta ja maata, siipiä ja juuria. Muualla elämä on jotenkin pliisumpaa. Keskivertoa. Täällä on joko pirun kylmää ja kaamosta, tai aurinko räköttää yötä päivää. Luonto vaatii myös ihmiseltä luontoa, luonnetta. Olemaan täydemmin. Vajaa, keskiverto, sinne päin ei jotenkin täällä riitä. Täytyy antaa elämälle kaikkensa. Elää läpi sielun sininen yö, löytää täysi paisteensa. Sitten tuntee elävänsä. Samaa ajatusta sovellamme lastemme kanssa. Haluamme ajatella Iisakin kanssa, että jokainen hetki lasten seurassa on lahja. Koskaan ei voi tietää tuleeko seuraavaa hetkeä, tai millainen se on. Ajattelemalla näin yritämme olla läsnä nyt.

Pirjo ja Iisakki, Saariselkä