Bikash opiskelu lapissa
Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Bikash, Nepal

Opiskelen Lapin yliopistossa matkailututkimusta. Halusin suorittaa maisterin tutkinnon ja Lapin yliopisto tuntui siihen sopivalta vaihtoehdolta.

Nyt Lappi on minulle koti, minun paikkani. Se on täällä parasta.

Verrattuna kotimaahani, opiskelu täällä on paljon organisoidumpaa ja koko koulutusmalli on ihan erilainen. Opiskelu Suomessa on itsenäistä, vapaata ja opintojen suhteen annetaan paljon vaihtoehtoja. Nepalissa säännöt ovat tiukat, poissaoloja ei sallita ja kouluissa käytetään koulupukuja. 

Yliopistossa parasta on nimenomaan joustavuus. Se, että on vapaus valita mihin haluaa keskittyä. Minä käyn esimerkiksi kursseja liittyen kestävään kehitykseen ja se on kaikin puolin ok, niin kauan kuin se sopii muihin opintoihini. Lapin yliopisto on antanut minulle paljon hyviä kokemuksia ja täällä järjestetään runsaasti tapahtumia, missä paikalliset ja kansainväliset opiskelijat pääsevät tapaamaan toisiaan ja verkostoitumaan. Se on tärkeää. Sen vuoksi me olemme tulleet tänne.

Ensimmäinen kurssini oli muistaakseni tieteelliseen ajatteluun liittyvä. Sillä kurssilla oli myös opiskelijat Bangladeshista ja Sri Lankasta. Se oli todella hauskaa ja erikoista, koska puhun hindiä ja hekin puhuivat hindiä. Rovaniemellä tapaa paljon opiskelijoita myös muualta maailmasta!

Rovaniemi on merkittävä matkailukaupunki ja täällä on laaja skaala matkailuyrittäjiä. Matkailualaa opiskelevana se antaa hyvän mahdollisuuden nähdä, miten asiat käytännössä toimivat. Esimerkiksi joulukuu on todella vilkas ja kiireinen verrattuna kesään. Sitä tulee automaattisesti mietittyä, miksi näin on ja miten kesämatkailua voisi vielä kehittää.”

Bikash, Nepal / Rovaniemi

Julkaisemme Lapin yliopiston kanssa yhteistyössä tehtyjä haastatteluja ja tarinoita syksyn aikana Mun Lappi -sivuilla.
Kansainvälisten opiskelijoiden tarinoihin pääsee tutustumaan myös yliopiston Facebookissa Lapin yliopisto I University of Lapland ja nettisivuilla.