lapissa valokuvaaminen tunturin juurella
Kuvaaja: Sylvia Matzkowiak

Ammattilaisten vinkein yöttömän yön taikaa kuvaamaan

Lapin kesä on valokuvaajan kulta-aikaa. Aurinko ei laske vuorokauden aikana kertaakaan horisontin alapuolelle ja keskellä yötäkin pehmeä valo maalaa maisemaa taianomaisesti.

Kansainvälinen valokuvaustyöpaja Nightless Night – Outdoor Photography Workshop järjestetään Suomen suurimman kansallispuiston, Lemmenjoen, mykistävissä maisemissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Nightless Night on ulkoilmaihmisille, sosiaalisen median tarinankertojille ja valokuvausharrastajille suunnattu valokuvaustapahtuma, jossa päästään tutustumaan Lemmenjoen instagrammattavimpiin kohteisiin sekä oppimaan uusia niksejä ammattivalokuvaajilta.

Yli kaksi kuukautta kestävä yötön yö takaa loistavat puitteet seikkailuun, jossa päästään sukeltamaan sosiaalisen median ja valokuvauksen saloihin. Arktisten kesäöiden ainutlaatuinen kultainen hehku tarjoaa ihanteelliset olosuhteet niin luonnossa valokuvaukseen kuin liikkumiseenkin. Uusia oppeja ja inspiraatiota valokuvaukseen on jaossa lukuisissa käytännön työpajoissa. Tulevan kesän pääkouluttaja on ulkoilma- ja toimintakuvaukseen erikoistunut valokuvaaja ja valokuvauskouluttaja Harri Tarvainen.

Tällä kertaa ohjelmassa on painotettu myös retkeilyopastusta lisäämällä vuorokauden mittaisen retkeilytyöpajan itse valokuvausaiheisen viikonlopun alkuun. Camping Crash Course nimellä kulkeva retkeilyosio soveltuu erinomaisesti retkeilystä kiinnostuneille aloittelijoille ja myös kokeneemmille retkeilijöille, jotka haluavat jakaa hyväksi kokemiaan käytänteitä.

Jo kolmasti pidetyn vuosittaisen tapahtuman järjestää Inari-Saariselkä Matkailu yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Tulevana kesänä tapahtumapaikkana toimii Hotelli Korpikartano luonnonkauniin Menesjärven rannalla aivan Lemmenjoen kansallispuiston kainalossa. Asianmukaisista retkeilyvarusteista ja -varusteopastuksesta vastaa Lapland Safaris Saariselkä. Online-ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut, ja paikkoja on myynnissä rajoitetusti. Tapahtuma toteutetaan englanninkielellä.

TAPAHTUMASSA KOULUTTAJINA

Harri Tarvainen on Oulussa asuva action- ja mainoskuvaukseen erikoistunut valokuvaaja.

– Yhdistän kuvissani taustani urheilukuvauksessa ja rakkauden luontoa kohtaan. Pohjoinen eri vuodenaikoineen ja piirteineen on loputon inspiraation lähde.

Nightless Night -valokuvaustyöpajan kouluttaja Harri Tarvainen
Nightless Night -valokuvaustyöpajan kouluttaja Terhi Tuovinen

Ivalossa asuva valokuvaaja Terhi Tuovinen tekee työkseen sisältöjä Lapin viralliselle matkailukanava Only in Laplandille.

– Visuaalinen tarinankerronta on iso osa työtäni ja se on aihe valokuvausvinkkien lisäksi, mistä olen innoissani työpajan osalta.

Ranskalainen luontokuvaaja Rayann Elzein suhtautuu intohimoisesti pohjoisiin alueisiin maapallolla ja hän jahtasi vuosia revontulia Lapissa.

– Sitten näin ensimmäistä kertaa keskiyön auringon ja olin saman tien koukussa.

Valokuvaaja Rayann Elzein
Valokuvaaja Kiilopäällä
Kuvaaja: Jan-Eerik Paadar
Nightless Night kuvaustyöpaja
Kuvaaja: Jan-Eerik Paadar
lapissa valokuvaaminen veneet järven rannalla
Kuvaaja: Terhi Tuovinen
lapissa valokuvaaminen kesä ja portaat
Kuvaaja: Sylvia Matzkowiak
lapissa valokuvaaminen mökkejä
Kuvaaja: Sylvia Matzkowiak
lapissa valokuvaaminen tilannekuva
Kuvaaja: Jan-Eerik Paadar