Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Savukoski – Kehittyvä erämaakunta

Savukoski on itäisen Lapin kehittyvä erämaakunta ja Suomen harvimmin asuttua aluetta. 

Savukosken valtti on sen upea, puhdas ja resurssirikas luonto. Kunnan pinta-alasta kolmasosa on luonnonsuojelualueita, joista varmasti tunnetuin on myös viereisten kuntien alueelle levittyvä Urho Kekkosen kansallispuisto. Savukosken kunnassa Venäjän rajan tuntumassa sijaitsee myös Joulupukin kotipaikka Korvatunturi. 

Palvelualat ja alkutuotantomuun muassa poronhoito, ovat luontomatkailun lisäksi merkittävimmät elinkeinoalat kunnassa. 

Kunnan alueelle suunnitteilla oleva Soklin fosfaattimalmikaivos loisi alueelle toteutuessaan arviolta 2 000 työpaikkaa ja runsaasti alihankintamahdollisuuksia eri alojen yrityksille. Kaivoshankkeen toteuttaminen vaatii alueen infrastruktuurin kehittämistä, sillä malmi kuljetettaisiin rekoilla teitä pitkin jatkokohteisiin. 

Kunnassa panostetaan peruspalvelujen lisäksi monipuolisesti matkailun ympärivuotisuuteen ja kehitetään yritysten toimintaympäristöä aktiivisesti Tulevaisuudessa liiketoimintamahdollisuuksia on etenkin luonto- ja erämaaelämyksien kehittämisessä lumettomalle ajalle.

Savukoskella panostetaan matkailun ympärivuotisuuteen ja kehitetään yritysten toimintaympäristöä Tulevaisuudessa bisnesmahdollisuuksia on etenkin luonto- ja erämaaelämyksien kehittämisessä lumettomalle ajalle. 

Faktaa

  • Väestön määrä 1 020
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 90 
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 31 miljoonaa euroa 

Yhteys

  • Savukosken kunta 
  • Kunnanjohtaja Antti Mulari
  • antti.mulari@savukoski.fi, 040 839 4330
     www.savukoski.fi