Revontulia Muoniossa.

8 syytä tehdä liiketoimintaa Lapissa

Lappi on monipuolinen, kansainvälinen ja kasvava. Vakaa toimintaympäristömme, vahva osaaminen ja hyvät verkostot tukevat liiketoimintaa Lapissa. Voimme hyvällä syyllä sanoa, että bisnestä kannattaa tehdä täällä ja meidän kanssamme!

1. Hyvä sijainti Euroarktisen alueen keskiössä

Lapin naapureita ovat Ruotsi, Norja ja Venäjä, koko tämän laajan alueen kysyntäpotentiaali on ulottuvilla. Lapissa ja lähialueilla on merkittävää investointipotentiaalia, joka tarjoaa kasvumahdollisuuksia.

2. Toimivat yhteydet ja infra tukevat liiketoiminnan kehittämistä

Lapin viisi lentokenttää palvelevat yli 1,3 miljoonaa vuosittaista matkustajaa ja kaksi satamaa mahdollistaa teollisen viennin. Toteutuessaan Jäämeren ratayhteys nostaisi Lapin logistisesti vielä merkittävämpään asemaan. Sähkönjakelu on luotettavaa ja energian hinta kilpailukykyinen. Lapissa datayhteydet kehittyvät koko ajan.

3. Lappi on aidosti kansainvälinen

Lapin osuus tavaraviennistä on yli 7% ja Lappi on kansainvälisen matkailun veturi yhdessä Helsingin kanssa. Kolmen valtakunnan rajanaapurina Lapilla on pitkät perinteet ja vahva osaaminen Barentsin alueen verkostoissa. Kansainvälisesti Lappi näyttäytyy trendikkäänä ja kiinnostavana kohteena.

4. Luonnonvarat maailman huippuluokkaa

Metsän kasvu ylittää selkeäasti hakkuut ja muun poistuman, kallioperässä on mahdollisuuksia useiden metallien ja mineraalien taloudelliselle hyödyntämiselle.

5. Kasvua monella toimialalla

Lapissa kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut useita vuosia. Tärkeitä toimialoja ovat etenkin metsäteollisuus, metalliteollisuus, kaivosala ja matkailu. Lapin investointipotentiaali vuoteen 2030 mennessä on jopa 13,7 miljardia euroa.

6. Osaajia yritysten tarpeisiin

Lapin yliopistosta valmistutaan muun muassa kasvatustieteessä, oikeustieteessä, yhteiskuntatieteessä ja muotoilussa, Arktinen keskus on monialaisen tutkimuksen kansainvälinen huippuyksikkö. Lapin ammattikorkeakoulu ja ammattiopistot tuottavat osaajia alueen elinkeinojen tarpeisiin.

7. Asiantuntevat palvelut ja valmiit verkostot sijoittuville

Lapin kuntien kehitysyhtiöt ja elinkeinoyksiköt ovat oman alueensa vahvoja tuntijoita. Ne tukevat elinkeinoelämän kasvua, auttavat uusia toimijoita etabloitumaan sekä löytämään toiminnalle sopivat tontit, toimitilat ja yhteistyöverkostot. Lapin kauppakamari, yrittäjäyhdistykset sekä alueen osaamis- ja liiketoimintaklusterit ovat tärkeitä verkostoja ja synergiaetujen lisääjiä.

8. Lappi on asuinympäristönä ykköskastia

Puhdas luonto ympärillä, monipuoliset palvelut ja asumisen erinomainen hinta-laatu -suhde takaavat sen että liiketoiminnan lisäksi Lapissa kukoistavat myös yrittäjät ja työntekijät perheineen.


Pysy ajantasalla Lapin bisnesmahdollisuuksista!

Tilaa kvartaaleittain ilmestyvä uutiskirjeemme.Seuraa sosiaalisessa mediassa
Twitter @laplandbusiness / LinkedIn Business Lapland


Lataa tietopaketti ja nappaa faktat ja kontaktit talteen!

Lataa tietopaketti tästä