Arktikum Rovaniemi
Toimialat Lapissa

Lapin toimialat

Lappi on monialainen ja laaja maakunta, jossa kukoistavat niin matkailuyritykset, biotalouden ja teollisuuden toimijat sekä arktinen tutkimus. Isot ja pienemmät yritykset ja investoijat löytävät tehokkaat yhteistyöverkostot ja pätevät kumppanit pohjoisesta.

Matkailussa Lappi on kova tekijä ja maailmalla tunnettu brändi. Suomen kiinnostavimpia ja suurimpia matkailukeskuksia on Lapissa ja niiden kasvu tarjoaa mahdollisuuksia uusille yrityksille ja investoijille. Matkailun lisäksi Lappi on vahva teollinen osaaja ja vientimaakunta. Lappilainen metallien ja puun jalostus ovat isoja vientialoja ja teollisessa kiertotaloudessa löytyy huippuosaamista. Lappi on myös Suomen kaivostoiminnan keskittymä. Sekä teollisuus että kaivosala luovat kysyntää ja yritystoiminnan mahdollisuuksia lukuisille alihankintayrityksille.

Lapin biotalouteen on suunnitteilla isoja investointeja ja biotaloudesta voi jatkossa tulla miljardiluokan liiketoimintaa. Isojen investointien ohella myös pienemmät panostukset tuottavat, esimerkiksi puhtaille luonnontuotteille on maailmalla valtavasti kysyntää. Tutkimus ja kehitystyö Lapissa on laaja-alaista aina palveluista infraan saakka. Harvinaista erityisosaamista pohjoisesta löytyy kylmätestaamiseen ja säätutkimukseen. Lappi on kuin varta vasten luotu ympäristö luovien alojen osaajille, joiden ammattitaito tukee suurempia toimialoja.

Tutustu tarkemmin menestystarinoihin ja yritystoiminnan mahdollisuuksiin eri toimialoilla!


Lapin kunnista löytyy kannattavia mahdollisuuksia innovatiivisille ja rohkeille yrityksille ja investoreille.

Lue lisää Lapin eri kuntien kiinnostavista toimintaympäristöistä ja erityisvahvuuksista.