Patokosken entisestä koulukiinteistöstä hotellihanke
  • Etusivu
  • Business
  • Magic Light River Hotel -konsepti - Rovaniemen tuntumassa mahdollisuus matkailubisnekselle

Magic Light River Hotel -konsepti - Rovaniemen tuntumassa mahdollisuus matkailubisnekselle

Patokosken kylässä lähellä Rovaniemeä on mielenkiintoinen mahdollisuus kehittää persoonallista, laadukasta hotellimajoitusta, elämysmajoitusta sekä ohjelmapalvelutoimintaa.

Magic Light River Hotel

  • Hotellitontti 8 500 m2
  • Kehitettävä päärakennus 1.200 rkm2
  • Omakotitalo 85 m2, tontti 5 900 m2
  • 8 rivitalohuoneistoa omalla tontilla
  •  2kpl vapaita tontteja (4 600 m2 ja 18 800 m2)
  • Metsäalue 36 ha
  • Hinta 850 000 euroa
Rovaniemi in Lapland map location

Lapissa on erittäin positiivinen vire matkailun saralla ja vahva kansainvälinen brändi houkuttelee asiakkaita eri puolilta maailmaaRovaniemellä rekisteröityi vuonna 2019 yli 700 000 yöpymistä. Kasvu Rovaniemellä on tullut kansainvälisiltä markkinoilta, vahvimmin Aasiasta, ja kysynnän arvioidaan olevan edelleen kasvussa. Talvisesongille on avautunut useita suoria reittilentoyhteyksiä ja matkailuliikenne on lisääntynyt. Viimevuosien kovien kasvulukujen myötä alueen majoituskapasiteetti on etenkin talvisesongilla riittämätön.  

Päärakennus Ounasjoen rannassa

Patokoski sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta Kittilään ja Leville johtavan tien varressa. Rovaniemen vilkas lentokenttä on helposti saavutettavissa ja Patokoskelle on myös päivittäin useita bussivuoroja. 

Sijainti Patokoskella on ihanteellinen, hotellialue rajoittuu toiselta puolelta vapaana virtaavaan Ounasjokeen ja toiselta puolelta Rovaniemi-Kittilä kantatie 79, rantaviivaa on kokonaisuudessaan yli 350 metriä.  Myynnissä oleva kehitettävä päärakennus on kooltaan 1200 rkm2.  Kiinteistöstä vastaava Erkki Suhanko kertoo, että rakennus on toiminut aiemmin kouluna.

 Tehtyjen selvitysten, laskelmien ja alustavan tilasuunnitelman mukaan se on kohtuullisilla kustannuksilla saneerattavissa majoitustoimintaan. Rakennus on kiveä, teknisesti hyvässä kunnossa ja lämpiää puupelleteillä.  Suunnitelman mukaan päärakennukseen voisi sijoittua yhteensä noin 40 vuodepaikkaa tilaviin hotellihuoneisiin, ravintolakokous- ja neuvottelutiloja sekä viihtyisät aula- ja loungetilatAlimmassa kerroksessa asiakkaita palvelisi saunaosasto erilaisine hyvinvointipalveluineen ja oleskelutiloineen.  

Hotellitontti on joen rannassa, ja vapaana virtaava Ounasjoki on eri vuodenaikoina aivan erinäköinen. Lisäksi paikan valo-olosuhteet ovat tosi mielenkiintoiset, kertoo Suhanko.

— Kesäaamuisin ja -iltaisin luonnonvalo luo joen läheisyydessä maagista tunnelmaa, ja talven valoilmiönä taas ovat revontulet. Tästä tulee hankkeen työnimikin, Magic Light River Hotel.

Suhanko toivoo, että kohteeseen löytyisi yrittäjä ja kiinteistö saataisiin näin sille sopivaan ja hyvään matkailukäyttöön.

Kapasiteettia ja toimintaa mahdollista laajentaa

Kaupan kohteeseen kuuluu ”hotellin” lisäksi viereisellä tontilla olevat kahdeksan rivitalohuoneistoa, kaksi vapaata tonttia valmiilla kunnallistekniikalla sekä omalla tontilla hyväkuntoinen omakotitalo. Rivitalot voidaan ottaa myös matkailukäyttöön, Suhanko kertoo.

—Rivitalojen kapasiteetti huomioiden kokonaiskapasiteetti nousisi noin kuuteenkymmeneen, ja lisävuoteilla yli seitsemäänkymmeneen vuodepaikkaan.

Yhteensä ranta-aluetta on yli 4,5 hehtaaria, joten alueen kehittämiseen ja hyödyntämiseen on lähes rajattomat mahdollisuudet.

— Vapaana olevilla tonteilla on ruhtinaallisesti tilaa rakentaa kokonaan uutta majoituskapasiteettia, alueelle sopisi jokimaiseman hyödyntäviä mökkejä tai vaikka lasi-igluja.

Kävelymatkan päässä hotellikohteesta on 36 hehtaarin kokoinen metsäinen luontoalue, josta on kauniit näkymät lappilaiseen vaaramaisemaan.  Sinne on suunniteltu tulevan kota tai laavu tulisijoineen ohjelmapalveluiden tukikohdaksi.

— Tälle metsäalueelle on mahdollista toteuttaa myös laadukkaita glamping-majoitusyksiköitä tai elämyksellistä tentsile-majoitusta. Tämäntyyppiset ratkaisut sopisivat hyvin alueen metsäiseen luontoon, ja niille on kasvavaa kysyntää markkinoilla.

Magic Light River -hanke kartalla

Yhteystiedot


Lapin Leijona Oy
Mauri Haataja
p. 0400 695250
mauri.haataja@lapinleijona.fi
www.lapinleijona.fi