• Etusivu
  • Business
  • Nova Skyland Napapiirillä laajensi ja luottaa Lapin matkailun kasvuun

Nova Skyland Napapiirillä laajensi ja luottaa Lapin matkailun kasvuun

Joulupukin pajakylässä sijaitseva Nova Skyland hotelli toteutti suunnitellusti toisen vaiheen investoinnin ja kasvatti kapasiteettia merkittävästi. Varatoimitusjohtaja uskoo Lapin vetovoimaan ja matkailubisneksen kasvumahdollisuuksiin.

Nova Skyland Hotelli sijaitsee Pajakylässä Napapiirillä, Joulupukin kammarin ja pääpostin lähellä, mutta kuitenkin omassa rauhassaan metsän rajassa. Hotellin huoneistot on sisustettu skandinaaviseen tyyliin ja ravintolassa tarjotaan paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka on yhdistelmä lappilaista ja aasialaista.  

Huoneistoissa huonekorkeus vaihtelee kuudesta kahdeksaan metriin ja iso ikkunapinta-ala tuo luonnon osaksi majoitustilaa, kertoo yhtiön varatoimitusjohtaja Tian Zhang. 

Huoneistoissamme yhdistyy lasi-iglujen ja perinteisemmän hirsimökin tunnelma ja parhaat puolet. 

Hotellin ensimmäinen vaihejoka sisälsi päärakennuksen, ravintolan ja 14 huoneistoa, valmistui vuonna 2017Tuolloin investointi oli yhteensä 6 miljoonaa euroa. Nova Skyland hotellin taustalla on kansainvälisiä sijoittajiaTian Zhang kertoo, että Lapin matkailun mahdollisuudet ja ainutlaatuinen luonto vakuuttivat sijoittajat. 

Rovaniemi on erittäin houkutteleva matkailun investointikohde ja Napapiiri puolestaan on Rovaniemen matkailun sydän. 

Rovaniemellä majoituksen käyttöasteet ovat Lapin korkeimmat ja majoituskapasiteetista on sesonkiaikana jopa pulaa. Myös Nova Skylandin osalta liiketoiminta on täyttänyt odotukset. 

Markkina-alueemme on laaja, asiakkaita tulee joka puolelta maailmaa. Olemme panostaneet markkinointiin ja olleet aktiivisesti mukana erilaisilla matkailualan messuilla. 

Investointi ja kapasiteetin laajennus mahdollistaa kasvun

Nova Skylandilla oli alusta alkaen selvä näkemys siitä, että kapasiteettia tullaan kasvattamaan. 

– Kasvun mahdollistamiseksi kapasiteettia tarvittiin lisää. Toisesta vaiheesta oli alustava suunnitelma valmiina, kun hotelli avattiin vuonna 2017. Ajatuksena oli kuitenkin, että laajennussuunnitelmaa sopeutetaan saadun kokemusten ja asiakkailta saadun palautteen pohjalta.  

Nyt tehty viiden miljoonan euron laajennus on kooltaan 3100 kem ja 19 uutta huoneistoa kasvattahotellin majoituskapasiteetin yhteensä 152 vuodepaikkaan.  

Laajennusosan 56 neliömetrin kokoiset Aurora sviitit jatkavat hotellin konseptia ja skandinaavista selkeää tyyliä. Rakennusvaiheessa pyrittiin minimoimaan puiden kaataminen, jotta ympäristö säilyy mahdollisimman luonnontilaisena 

Asiakkaat arvostavat hotellimme designia ja ympäröivää luontoa. Uusien huoneistojen panoraamaikkunasta myös Lapin maagiset revontulet näkyvät makuuhuoneeseen. 

Yhtiö on tyytyväinen myös siihen, että rakennusta edeltävä byrokratia on sujunut jouhevasti 

– Kaupungilla ja viranomaisilla on ollut positiivinen suhtautuminen hankkeeseen ja yhteistyö on ollut sujuvaa. 

Lapin matkailu on kasvanut ennätystahtia viime vuosina, ja alalla on kasvuodotuksia edelleen. Isoimpia kasvulukuja on kirjattu talvikaudella, mutta nyt kesän tilastot osoittavat, että ympärivuotisuus on vahvistumassa. Kysyntätilanne on positiivinen, kertoo Tian Zhang.  

– Meillä tulevaisuus näyttää todella mielenkiintoiselta ja näyttää, että Kiinan markkinat ovat kasvussa edelleen. Luotamme siihen, että konseptimme ja Lapin vetovoima houkuttelevat matkailijoita entistä enemmän.