Ranua pyöräilijät talvella

Ranua – Rohkeasti kasvupolulla

Rohkea Ranua on kasvuhakuinen kunta, joka on kaupan, palvelun, matkailun sekä teollisuuden keskittymä.  Sopivan pieni, mutta riittävän suuri. 

Ranuan sijainti Etelä-Lapissa on varsin mainio, Rovaniemi kansainvälisine lentokenttineen ja rautatieyhteyksineen on vain tunnin ajomatkan päässäKemin merisatamaankin matkaa on vain 120 kilometriä.

Matkailutoimialalla arktisiin eläimiin erikoistunut eläinpuisto on Ranuan, ja koko Lapinkin, merkittäviä käyntikohteitaja veturina matkailun kasvulle kunnassa. Matkailualan yrityksille on mahdollisuuksia ja tontteja tarjolla, kuten Ranua Zoon läheisyydessä. 

Ranua on tunnettu hillastaan. Luonnontuotealalla Ranua onkin yrityksille ihanteellinen paikka toimia laajojen raaka-ainevarojen ympäröimänä ja hyvä verkosto tukena.  

Matkailu ja luonnontuotteet eivät kuitenkaan ole ainoa bisnes kunnan alueellaja menestyvää liiketoimintaa tehdään monella muullakin alalla. Esimerkiksi ranualainen huonekaluliike Veken Kaluste on laajentanut toimintaansa ja Jarcracin konepajalla valmistuu pieniä ketteriä metsäkoneita, joita viedään Euroopan maiden lisäksi Kanadaan.  

Tervolan ja Ranuan rajalle kaavailtu Suhangon kaivoshanke toisi mukanaan runsaasti kysyntää erilaisille kaivostoimintaan liittyville palveluille.  

Kansainvälinen ETFuels -yhtiö suunnittelee 800 miljoonan euron biometanolitehdasta Ranua Näätäaavalle. Hanke tuo tullessaan energia-alan osaamista alueelle ja tarjoaa mahdollisuuksia edullisesta hukkalämmöstä hyötyville toimijoille.

Ranualainen osaaminen toimialoilla on vahvaa, ja yhteistyö oppilaitosten ja korkeakoulun kanssa mahdollistaa työvoiman kouluttamisen tarpeen mukaan. Ranua on hyvä paikka elää ja osaavaa työvoimaa saapuu myös paluumuuttajina.

Husky dog tourism in Ranua, Finland
Cloudberry wine from Ranua, Finland
Large machinery in Ranua, Finland

”Ranualla meitä ohjaa Mitä uutta -ajattelu. Haastamme täällä itseämme ja toisiamme innovoimaan uutta ja parantamaan tekemistä jatkuvasti. Näin kasvatamme bisnestä yhdessä. ”


Mikko Pöykkö, Business Ranua

 FAKTAA

  • Väestön määrä 3 670
  • Yritysten toimipaikkoja 295
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 105 miljoonaa euroa

 

YHTEYS

  • Ranuan kunta 
  • Kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö
  • mikko.poykko@ranua.fi
  • +358 40 662 3700
  • businessranua.fi