Rovaniemen Ounasvaaran alue ilmakuvassa
Kuvaaja: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemellä vaikuttava matkailun investointikohde vetovoimaisella sijainnilla

Ounasvaaran alue tarjoaa matkailu- ja ravintola-alan toimijalle hyvän liiketoimintapotentiaalin hiihtokeskuksen ja golfradan välittömästä läheisyydestä.

Golfkentäntie 13–16

  • Tonttien koko yhteensä 36 615 m²
  • Rakennusoikeutta yhteensä 14 645 k-m2
  • Investointipotentiaali n. 30–40 milj. €
  • Liiketoimintapotentiaalia matkailu- ja ravintola-alan toimijoille ja sijoittajille
  • Vetovoimainen sijainti Ounasvaaran kupeessa Kemijoen lähettyvillä
Kartta Rovaniemi Lappi

Rovaniemellä aukeaa upea investointimahdollisuus vetovoimaisen Ounasvaaran alueella. Resorttimaiselle erikoiskohteelle etsitään matkailuliiketoiminnan toimijaa. Tontit Golfkentäntiellä tarjoavat hyvää liiketoimintapotentiaalia esimerkiksi matkailu- ja ravintola-alan toimijalle ja sijoittajille.

Ounasvaaran alueella on monia ympärivuotista matkailua tukevia palveluja, kuten Ounasvaaran hiihtokeskus, Golfpuisto, ulkoiluradat ja muita liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Lisäksi vieressä virtaa Kemijoki, joka mahdollistaa vesilajeja ja lisää viihtyisyyttä jokaisena vuodenaikana.

Tontit sijaitsevat viihtyisällä metsäisellä alueella. Kohde on helposti saavutettavissa ja Rovaniemen keskusta on vain kivenheiton päässä. Lentokentälle ja rautatieasemalle ajaa noin kymmenen minuutin matkan.

– Kohteen sijainti on ainutlaatuinen hiihtokeskuksen pohjoisrinteessä lähellä keskustaa erämaisen luonnon ja kattavan, ympärivuotisen reittiverkoston ympäröimänä. Golfkentän ja kesäaktiviteettien läheisyys antavat mahdollisuuden hyödyntää erittäin hyvin myös kesämatkailun sesongit ja eri asiakasryhmät paikallisia unohtamatta, kertoo Business Rovaniemen yrityskehittäjä Matti Impiö.

Rovaniemi asettaa arvokkaat RM-tontit avoimeen luovutuskilpailuun. Kilpailuun osallistutaan tekemällä hakemus, joka sisältää luovutuskilpailusääntöjen mukaisesti laaditun ehdotuksen tonttien käytöstä. Tavoitteena on tuottaa korkeatasoinen kokonaisuus, joka ottaa huomioon alueen luonteen ja on luonnollinen osa alueen muita palveluita ja toimintoja.

Tonttien luovutus tapahtuu myymällä. Tonttien arvo on noin kaksi miljoonaa euroa ja kokonaisinvestointi toimijalla on noin 30–40  miljoonaa euroa. Tarkemmat kilpailuohjeet ja lisätiedot löytyvät Business Rovaniemi -sivustolta.

Nouseva kysyntä ympärivuotiselle matkailulle

Rovaniemeä kutsutaan Lapin pääkaupungiksi. Yli 60 000 asukkaan kaupunki sijaitsee arktisen yhteistyön kannalta keskeisellä paikalla ja on helposti saavutettavissa monin tavoin. Lento Helsingistä kestää noin puolitoista tuntia ja kaupunkiin pääsee sujuvasti myös raiteita pitkin. Raideliikenteen nousseen kysynnän myötä VR hankkii uusia yö- ja autovaunuja Rovaniemen linjalle.

Maailmalla Rovaniemi tunnetaan Joulupukin kotikaupunkina ja sijainnistaan arktisella Napapiirillä. Rovaniemi on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukohde. Ennen koronapandemiaa kaksi kolmasosaa Rovaniemen matkailijoista on ulkomailta. Suurimmat markkinat ovat Kiina, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa.

Lapin matkailualan vahva kasvu ennen koronakriisiä enteilee valoisaa tulevaisuutta alan toipumiselle. Rovaniemellä majoitusmyynti kasvoi jopa 16 prosenttia 2019, mikä oli enemmän kuin Lapin maakunnan majoitusmyynti keskimäärin. RevPAR (Revenue per available room eli myyntitulo käytettävissä olevaa huonetta kohti) oli verrattavissa Helsinkiin. Vuonna 2019 matkailun majoitusvuorokausia oli Rovaniemellä lähes miljoona ja huoneiden kesimääräinen käyttöaste noin 60%.

– Rovaniemellä on vahvaa kysyntää korkeatasoiselle matkailun liiketoiminnalle, joka täydentää Ounasvaaran ja keskustan alueen palvelutarjontaa. Ennen koronapandemiaa hurjaa vauhtia kasvaneen talvimatkailun kasvun pullonkaulana oli majoituskapasiteetin puute. Matkailun toipuminen on käynnistynyt Euroopassa ja viestit talvisesongin 2021 -2022 osalta ovat positiivisia. Näyttäsi siltä, että patoutunut matkustuskysyntä, hyvä rokotustilanne ja Lapin turvallisuus satavat nyt Rovaniemen matkailun laariin. sanoo Impiö.

Suosittujen luontokohteiden ja liikuntapalveluiden lisäksi kattava ravintolatarjonta ja kulttuurikohteet luovat Rovaniemestä vetovoimaisen matkailukohteen niin kotimaiselle kuin kansainväliselle yleisölle. Arktinen viihtyisä kaupunki on kiehtova destinaatio monenlaiselle matkustajalle.

Kansainvälinen Rovaniemi on erinomainen kasvualusta yrityksille. Lapin yliopisto ja ammattikorkeakoulu ammattikoulujen lisäksi lisäävät osaavan työvoiman määrää alueella. Mahdollisuudet verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa ja yhteistyöt rikastuttavat yritystoimintaa.

Yhteystiedot


Rovaniemen kaupunki
Yrityskehittäjä Matti Impiö
matti.impio@businessrovaniemi.fi
p. 0400 789 551

www.rovaniemi.fi
www.businessrovaniemi.fi