Indoor Test World in Ivalo, Finland

Ivalossa ympärivuotiset talviolosuhteet testaustoimintaan

Arktinen ajoneuvotestaus on kasvuala ja Lapissa olosuhteet sekä osaaminen ovat huippuluokkaa. Ivalossa toimiva UTAC Ivalo (entinen Test World Oy) on puolueeton ja useasti maailman parhaana palkittu ajoneuvojen, renkaiden ja komponenttien testaukseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa asiakkailleen ympärivuotiset talviolosuhteet ulkoradoilla ja sisätestaushalleissa.

Liikenteen, logistiikan ja ajoneuvojen maailmanlaajuinen tekninen kehitys edellyttää testausta kylmissä olosuhteissa. Esimerkiksi vaatimukset energiatehokkuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja turvallisuudesta pakottavat etsimään ratkaisuja, joita voidaan testata ja kehittää parhaiten kylmissä olosuhteissa.

Test World Oy on osa brittiläistä UTAC:ia (entinen Millbrook Proving Ground), joka on Euroopan suurimpia itsenäisiä ajoneuvotestaukseen erikoistuneita yrityksiä. Yritykset kuuluvat osaksi Lontoon pörssissä noteerattua Spectris Plc -konsernia. Yritys tarjoaa etenkin suurille globaaleille brändeille osaavaa ja kokonaisvaltaista palvelua turvallisessa testausympäristössä.

Myynti- ja markkinointipäällikkö Minna Rissanen Test World Oy:stä kertoo, että itse testaamisen lisäksi asiakkaille huolehditaan usein majoituksista, ravintola- ja ohjelmapalveluista sekä ihmisten ja rahdin kuljetuspalveluista. Yritys käyttää paljon muiden paikallisten yritysten palveluita.

Fasiliteetit, osaaminen ja palvelut kylmätestauksen tarpeisiin

Test World toimii kahdessa testikeskuksessa Ivalossa, lentoaseman testikeskuksessa ja Mellaradoilla yrityksellä on käytössä yhteensä yli 1000 hehtaarin kokoinen alue. Vuonna 2012 yritys otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa ympärivuotisen testaamisen mahdollistavan Indoor 1 -sisätestaushallin. Vuonna 2015 toimintaa laajennettiin Indoor 2 -sisätestaushallilla. Vuonna 2018 otettiin käyttöön Indoor 3 -sisätestaushalli ja vuonna 2019 toiminta laajeni vielä kahteen lisähalliin Indoor 4 ja 5.

Rissanen kertoo yrityksen toiminnan koostuvat kolmesta tukijalasta.

– Ensiksikin yritys vuokraa asiakkailleen toimitiloja, testiratoja, testausajoneuvoja ja -laitteita sekä henkilöstöä. Tällöin asiakkaan oma testitiimi tulee paikalle Ivaloon suorittamaan testejä, joita Test World omalla toiminnallaan tukee. Toiseksi yritys tarjoaa asiakkailleen kattavat testauspalvelut. Tällöin asiakkaat lähettävät Ivaloon ajoneuvon, renkaat tai komponentit ja Test Worldin oma testitiimi suorittaa testit sekä lähettää asiakkaalle testitulokset. Tarvittaessa yrityksen testitiimi matkustaa asiakkaan mukana suorittamaan testejä minne tahansa päin maailmaa. Yksi osa omia testauspalveluita ovat ns. lehtitestit, joita aikakauslehdet eri maissa julkaisevat.

Kolmas edellisiä tukeva toimintamuoto ovat tapahtumat.

– Test World tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden esimerkiksi tuotelanseerauksiin tai talviajokouluun medialle, jälleenmyyjille tai tärkeille asiakkaille. Uusia asiakasryhmiä ovatkin erilaiset mediatuotannot, kuten elokuvat tai mainoskuvaukset, Rissanen jatkaa.

Test World Oy:n osaaminen ja fasiliteetit testaukseen ovat alan huippuluokkaa. Yritys on palkittu Rengasteollisuuden vuoden palveluntuottajana vuosina 2013 ja 2019 sekä Ajoneuvoteollisuuden vuoden testikeskuksena vuonna 2012.

Alkuperäinen julkaistu 08/2019, muokattu 01/2022

Test World Oy on ajoneuvojen, renkaiden ja komponenttien testaukseen erikoistunut yritys, joka kuuluu brittiläiseen Millbrook Proving Ground Ltd:iin ja on osa Lontoon pörssissä noteerattua Spectris Plc -konsernia. Yritys tarjoaa asiakkailleen ympärivuotiset talviolosuhteet ajoneuvojen, renkaiden ja komponenttien testaukseen ulkoradoilla ja -sisätestaushalleissa.