Filming in Finnish Lapland in winter
Kuvaaja: Visit Finland

LAPIN ELOKUVAKOMISSIO - PARHAAT KUMPPANIT, KONTAKTIT JA LOKAATIOT!

Lapin elokuvakomission tehtävänä on lisätä elokuva-, mainos- ja tv- tuotantojen Lappiin jättämää tuloa sekä niistä saatavia imagohyötyjä. Tavoitteemme on, että Lappi tunnetaan arktisen alueen kiinnostavimpana ja kilpailukykyisimpänä av-tuotantojen toteutuspaikkana. Etsimme parhaat av-alan kumppanit, valvomme kumppanikuntiemme etua ja neuvomme tuotantojen kanssa toimimisessa. Edesautamme, että tuotantojen tarvitsemat palvelut ovat helposti löydettävissä ja ostettavissa.

Lapin kaikki kunnat kartalla

Lapin elokuvakomissio on toiminut vuodesta 2008. Tänä aikana olemme avustaneet satoja elokuva-, TV- ja mainostuotantoja, joiden Lappiin jättämä suora tulo on miljoonia euroja.

Lapissa kuvataan vuosittain kymmeniä tuotantoja mainoksista tv-sarjoihin sekä elokuvista dokumentteihin. Lapissa kuvatut tuotannot tavoittavat vuosittain satoja miljoonia katsojia ja ne ovat merkittävä työllistäjä alueen yrityksille. Tuotantojen avulla Lappi on myös saanut runsaasti kotimaista ja kansainvälistä näkyvyyttä.

Tuotantojen määrä kasvaa jatkuvasti ja Suomessa 2017 lanseerattu 25 % tuotantokannustin on houkutellut alueelle yhä suurempia tuotantoja. Lapissa on kuvattu niin Bollywood actionia, kiinalaista romanttista elokuvaa, suomalais-saksalaista jännityssarjaa kuin virolaista westerniäkin.

Alueen kilpailukyvyn ja osaamisen kehittäminen

Haluatko maksimoida alueelle jäävän hyödyn ja hallita mahdollisia riskejä?  Olemme apunasi, silloin kun tarvitset!

Asiantuntija-apu kumppanuuksien arvioinnissa

Soittiko tuottaja tai ohjaaja? Entä millaisesta näkyvyydestä kannattaa maksaa ja mitä? Autamme sinua arvioimaan mahdollisia yhteistyöehdotuksia sekä niihin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia. Av-alan asiantuntemus on tärkeää realistisen arvion tekemisessä ja onnistuneen kumppanuuden luomisessa. Lapin elokuvakomissiolla on kattavat yhteistyöverkostot niin kotimaassa kuin kansainvälisesti av-alan järjestöihin, yrityksiin ja rahoittajiin.

Viestintä ja mediatiedottaminen

Voimme hoitaa tuotannosta tiedottamisen ja mediatyön puolestanne, niin että myös alueenne saa toivomaanne näkyvyyttä.

Elokuvakomissio on elokuva-alalla vakiintunut julkinen palvelu, joka yhdistää potentiaaliset kuvauspaikat ja niitä etsivät tahot. Lapin elokuvakomissio toimii osana House of Laplandia.

Olemme yksi Nordic Film Commissions -verkoston perustajajäsenistä.

Lue lisää Lapin elokuvakomission englanninkielisiltä sivuilta.