snow plane | film friendly lappi

Film Friendly -ohjelma

Lapissa kuvataan vuosittain kymmeniä tuotantoja mainoksista tv- sarjoihin sekä elokuvista dokumentteihin. Lapissa kuvatut tuotannot tavoittavat vuosittain satoja miljoonia katsojia ja ne ovat merkittävä työllistäjä alueen yrityksille.

Tuotantojen määrä kasva jatkuvasti ja Suomessa 2017 lanseerattu -25 % tuotantokannustin on tuonut alueelle yhä suurempia tuotantoja.

Film Friendly – kumppaninamme olet mukana tekemässä Lapista yhä kiinnostavampaa ja kilpailukykyisempää lokaatiota. Olet eturivissä, kun tuotannot hakevat kuvauspaikkoja, partnereita ja osaajia. Tiedät myös kuinka vierailevia tuotantoja palvellaan hyvin ja kuinka toimialaan liittyviä riskejä voidaan hallita.

Verkosto on ainutlaatuinen Suomessa ja Film Friendly on House of Laplandin rekisteröity tavaramerkki.

Katso lisää kuvauspaikkoja etsiville tuotannoille suunnatusta Film Lapland – verkkopalvelustamme sekä Lapin elokuvakomission verkkosivuilta.

Kiinnostuitko? Lue lisää kumppanuudesta ja liity mukaan.

Kysy lisää: elokuvakomissaari Kirsikka Paakkinen, kirsikka.paakkinen@houseoflapland.fi, 040 354 53 22.

Mikael Rissanen | film friendly lappi

“Film Friendly -kumppanuus luo meille mahdollisuuden tarjota palveluitamme asiakkaille joita emme muuten tavoittaisi. Lapin elokuvakomissio palvelee meitä markkinoimalla yritystämme ja palveluitamme sekä luomalla meille kontakteja kohdepalveluja tarvitseviin tuotantoihin. Muun muassa tehdessä tarjouksia tuotannoille elokuvakomission asiantuntija-avusta on hyötyä. Tuotannoilla on oma roolinsa Lapin matkailun ympärivuotisten toimintojen ja palveluiden kehittämisessä.”

Mikael Rissanen, Sales Manager, Lapland Safaris

“Film Friendly –kumppanuus on kustannustehokas tapa saada näkyvyyttä elokuva-alan ammattilaisten keskuudessa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Lisäksi jokainen Lappiin saatu produktio tuo matkailukohteille sellaista näkyvyyttä, jota rahalla olisi lähes mahdotonta ostaa. Näemme, että erilaisilla tuotannoilla on oma merkittävä roolinsa Lapin matkailun kasvussa ja haluamme jatkossakin olla mukana House of Laplandin tekemässä työssä produktioiden houkuttelemiseksi Lappiin.”

Eveliina Korhonen, Director of Sales, Santa’s Hotels

Eveliina Korhonen | Santa's Hotels
SantaPark logo | film friendly lappi

“On ilo työskennellä Lapin elokuvakomission ammattitaitoisen tiimin kanssa. Tiimi tuo selkeästi esille tuotantoyhtiöiden tarpeet yhteistyökumppaneille. Kokonaisuuksien hallinta sekä nopea reagointi ovat heidän ehdottomia vahvuuksiaan. Lapin upeat puitteet ja kasvava kiinnostavuus kuvauskohteena maailmalla tulee entisestäänkin korostamaan Lapin elokuvakomission roolia.”

Emilia Åberg, Senior Marketing Manager, SantaPark