snow plane | film friendly lappi

Film Friendly -Lapin elokuvakomissio

Lapissa kuvataan vuosittain kymmeniä tuotantoja mainoksista tv-sarjoihin sekä elokuvista dokumentteihin. Lapissa kuvatut tuotannot tavoittavat vuosittain satoja miljoonia katsojia ja ne ovat merkittävä työllistäjä alueen yrityksille.

Tuotantojen määrä kasva jatkuvasti ja Suomessa 2017 lanseerattu -25 % tuotantokannustin on houkutellut alueelle yhä suurempia tuotantoja. Lapissa on kuvattu niin Bollywood actionia, kiinalaista romanttista elokuvaa, suomalais-saksalaista jännityssarjaa kuin virolaista westerniäkin.

Ohjelman tavoitteena on ylläpitää Lapin tunnettuutta ja kasvattaa kiinnostusta Lapissa kuvaamista kohtaan sekä profiloida Lappi helposti saavutettavimpana ja monipuolisimpana arktisena kuvauslokaationa.  Lisäksi palvelemme Lapista kuvauspaikkoja etsiviä tuotantoja suosittelemalla heille parhaat kumppanit ja lokaatiot.

Vuonna 2021 Lapin markkinointiveisti nähtiin lähes miljardi kertaa, markkinointisisältöihin sitouduttiin yli puolitoista miljoonaa kertaa ja verkkosivuillamme vierailtiin yli 100 000 kertaa. Palvelimme 73 tuotantokyselyä ja Lapissa kuvattiin 36 tuotantoa.

Katso lisää kuvauspaikkoja etsiville tuotannoille suunnatusta Film Lapland – verkkopalvelusta sekä  @filmlapland – sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Lisätietoja:
Elokuvakomissaari Ida Tirkkonen, ida.tirkkonen@houseoflapland.fi, 040 354 53 22.