Kaikki kunnat

Lapin 21 kunnasta ei kahta samanlaista löydy! Tutustu kuntiin yksitellen niiden tarinoiden kautta ja käy katsomassa niiden avoimet työpaikat sekä asunnot.

 • Enjoying the Lappish scenery in a tent

  Enontekiö

  Kukapa ei haluaisi nousta huipulle ja tuntea saavuttaneensa jotain? Joku käyttää siihen koko elämänsä – nähdäkseen vain tietokoneen ruudun ja seinän sen takana. Pakkaa siis läppäri laukkuun ja lähde Enontekiölle, sillä sieltä löydät 60 % Suomen tuntureista ja maan kaikki yli 1000-metriset huiput. Niille nouseminen on antoisampaa, ja maisematkin huomattavasti paremmat.

 • Vesicrossi2_LapinMateriaalipankki_TerhiTuovinen

  Inari

  Isompi on melkein aina parempi, ja lääniä pitää olla. Inari on Suomen suurin kunta, jossa pelkästään vesipinta-alaa on jo noin 2 000 neliökilometriä. Olit sitten uimari tai ulkoilija, Inarista löydät tilaa liikkua ilman että tila loppuu tai kuntaraja tulee ihan äkkiä vastaan.

 • Santas seaside office is located in Kemi Harbor

  Kemi

  Merellä on tunnetusti rauhoittava vaikutus. Yhdistettynä Lapin luonnon tuomaan rauhaan, aaltojen kohina ja kauas taittuva horisontti ovat kuin jokapäiväistä, ilmaista terapiaa. Jos hälinä ja hektisyys ovat venyttäneet hermosi äärimmilleen, suuntaa Kemiin – siellä ei keitä yli.

 • Kemijärvi

  Kemijärvi

  Suomen pohjoisimmasta kaupungista Kemijärveltä ei puutu mitään, mutta kaikki on lähellä. Valosaasteen sijaan kaupungin asukkaat saavat ihastella taivaan valoilmiöitä vuodenajasta riippumatta. Vaihda liikennevalot revontuliin, ajovalot tähtitaivaaseen ja putkivalot keskiyön aurinkoon – lähde pohjoiseen.

 • Keminmaa

  Keminmaa

  Ei sillä, että yksiössä asumisessa ja palloiluhallin lepakkovuoroissa olisi mitään vikaa, mutta Keminmaalla asiat voisivat olla silti paremmin. Monipuolinen tonttitarjonta, alueen palvelut ja harrastusmahdollisuudet tekevät Keminmaasta asuinpaikan, jossa viihtyy vaikka sulkapallokuningas ja urheiluhullukin.

 • Talented biking in Lapland

  Kittilä

  Sukset, lauta vai maastopyörä? Mitä väliä, kunhan vauhtia riittää. Kittilässä Levi on aina lähellä, eikä laskettelureissua tarvitse sen suuremmin suunnitella. Jätä pulkkamäet edelliseen elämääsi, pakkaa suksikassi ja asetu Kittilään – et tule katumaan.

 • Scenery in Finnish Lapland during the night

  Kolari

  Kolarin alueen kansallispuistomaisemissa elämä näyttää ja kahvi maistuu erilaiselta kuin kiireen täyttämässä betoniviidakossa. Ajan viettäminen metsässä laskee tutkitusti sykettä, eli kahvia voi juoda entistä enemmän ilman että raja tulee vastaan. Jos suosit metsän sijaan mäkisempää maastoa, tarjoaa Ylläksen alue loputtomasti mahdollisuuksia vuoden ympäri.

 • Whitewater rafting is an enjoyable hobby in Lapland

  Muonio

  Arki tukahduttaa, pakokaasut kirvelevät silmiä – on aika muuttaa Muonioon. Siellä on tilaa hengittää, eikä kiireisen arjen silmukka pääse kiristämään. Muonion Pallastunturin mittausasemalla mitataan maailman puhtainta ilmaa, eli siellä hengittäminen on helpompaa ihan kirjaimellisestikin.

 • Maastopöyräilyä Pyhätunturilla

  Pelkosenniemi

  Pelkosenniemen erikoisuuksia ovat Andy McCoyn patsas ja Niemen kulttuurikylät. Lienee siis sanomattakin selvää, että tässä kunnassa kukin saa kukoistaa omalla tavallaan. Jos ahdasmielisyys ahdistaa, on tulevaisuutesi Pelkosenniemellä – pukeuduit sitten kaftaaniin tai nahkahousuihin. Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemiin tai Pyhän hiihtokeskukseen lähtiessä kannattaa kuitenkin valita...

 • Ready to go fishing with a snare in Lapland

  Pello

  Pellossa elämisessä on muitakin hyviä puolia, kuin sen avaama mahdollisuus sanaleikeillä vitsailuun. Yrittäjähenkinen ja kovien tekijöiden täyttämä kunta antaa erittäin hyvät mahdollisuudet oman yrityksen perustamiseen ja itsensä työllistämiseen. Asu Pellossa, ja olet oma pomosi.

 • posio-lappi

  Posio

  Suomalainen luonto ja sen tarjoamat maisemat ovat toimineet inspiraation lähteenä monille tunnetuille suomalaistaiteilijoille. Jos Posiosta pitää yksi asia tietää, on se sen komea luonto – ei ole sattumaa, että samoissa maisemissa sijaitsee myös Pentikin tehdas. Vapauta siis sisäinen taiteilijasi, muuta Posiolle ja ota sivellin kauniiseen käteen.

 • Finnish cloudberries in guksi.

  Ranua

  Ranualla voi turhat huolet, murheet unohtaa – siellä pääset nauttimaan sekä Lapin luonnosta että eläintarhan iloista, kuten komeista karhuista. Pohjoisen koskematon erämaa ja RanuaZoo tuovat luonnon lähellesi tavalla, jota ei Etelä-Suomen lenkkipoluilla voi edes kuvitella.

 • Rovaniemi

  Oletko kaupunkilainen, jonka sisällä asustaa pieni eräjorma? Rovaniemi on täydellinen asuinpaikka sinulle, joka et ole valmis luopumaan city-elämästä, mutta kaipaat nurmikkokaistaletta ja pururataa vehreämpiä ulkoilumaastoja.

 • Bonfire in Lapland

  Salla

  Hiihdon syntysijoilla Sallassa suksi luistaa niin ladulla kuin elämässä muutenkin. Tilaa ajatuksille ja retkille on vuoden ympäri sen verran, että kunnan slogan ”In the Middle of Nowhere” harvemmin herättää vastalauseita. Ruuhkiin harvemmin törmää patikkapoluilla, kylien raiteilla tai Sallatunturin rinteillä.

 • Children touching the reindeer in Lapland

  Savukoski

  Ihmiset, nuo suomalaisten pahin riesa. Jos koet, että toisen ihmisen näkeminen pilaa samoilukokemuksen erämaassa, löydät onnellisen elämän Savukoskelta. Siellä asuu kymmenen kertaa enemmän poroja kuin ihmisiä, eikä porojen kanssa tarvitse harjoittaa small talkia. Jos ihmiskaipuu kuitenkin iskee, ovat Luosto ja Pyhä kivenheiton päässä.

 • Fishing in foggy weather

  Simo

  There are plenty of fish in the sea, sanoi joku aikoinaan. Sanonnan keksijä ei selvästi käynyt koskaan Simossa, sillä siellä sitä kalaa vasta onkin. Olit sitten oikea kalamies tai etsimässä uutta alkua elämällesi, on Simo valtavine kasvumahdollisuuksineen ja kalavesineen unelmakohteesi.

 • Sodankylän elokuvajuhlat

  Sodankylä

  Saako tähtien katselu polvesi veteliksi? Hollywoodin jälkeen paras vaihtoehto uudeksi asuinpaikaksesi on siinä tapauksessa Sodankylä. Lapin erämaan tarjoaman tähtitaivaan loisteen lisäksi kylällä järjestetään Sodankylän elokuvajuhlat, joilta voit bongata elokuvamaailman kirkkaimmat kiintotähdet ja ohikiitävät tähdenlennot.

 • Tervola

  Kyllästyttääkö elämisen monimutkaisuus? Tervolan rikas luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia metsästämiseen, kalastamiseen, marjastamiseen ja sienestämiseen. Jätä siis kravatti kaupunkiin, palaa perusasioiden äärelle ja ryhdy metsästäjä-keräilijäksi.

 • A woman supping with a dog in Lappish summer

  Tornio

  Ei ole häpeä kadehtia rakasta länsinaapuriamme – Ruotsissahan on (insinöörejä mukaan lukematta) melkein kaikki parempaa. On olemassa kuitenkin paikka, jossa voit nauttia sekä Suomen että Ruotsin parhaista puolista samanaikaisesti. Tornio muodostaa Ruotsin Haaparannan kanssa kaksoiskaupungin, jonka jakaa valtioiden rajan lisäksi aikavyöhyke – täydellinen asuinpaikka Ruotsista...

 • Love is in the air during the hiking in Lapland

  Utsjoki

  Joskus rakkaus rikkoo rajoja – ja varsinkin Utsjoella siihen kannattaa jopa pyrkiä. Tämä Suomen pohjoisin kunta sijaitsee nimittäin Norjan rajan tuntumassa, eli rikas ja hyvinvoiva elämänkumppani saattaa löytyä aivan kivenheiton päästä. 

 • Maisemat Aavasaksalta

  Ylitornio

  Samooja, erämies, kova luu. Matkailijoiden suosima, Suomen maineikkain järvireitti sijaitsee Ylitorniolla. Matkailijoiden runsaus tarkoittaa sitä, että matkaoppaille on kysyntää: jos tunnet eksyneesi elämään, ota hyppy tuntemattomaan ja ala opastaa muita – löydät ehkä itsesikin uudestaan.

Testaa ja löydä unelmapaikkasi