Sunny winter holiday in Levi Lapland Finland
Kuvaaja: Levi
Summer lake holiday in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Husky safari in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Ski resort in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Summer holiday cottage in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi

Levi – urbaani keidas luonnon keskellä

Miksi olla joko-tai, kun voi olla sekä-että? Levi voisi yhtä hyvin olla joko Lapin Las Vegas tai Yosemite – tai peräti molempia yhtä aikaa.

Levin hiihtokeskuksessa ja sen ympäristössä järjestetään isoja tapahtumia ympäri vuoden, Levin yöelämä on vilkasta ja esiintyjät suomalaisia huippuartisteja. Rinnepäivän jälkeen on vaikea malttaa tunnelmoida mökissä, koska keskuksessa tuntuu aina tapahtuvan jotain. Ravintolatarjonnan lappilaiset erikoisuudet tyydyttävät vaativammankin ruokahifistelijän, mutta keskuksen kaduilta löytyy myös pikaruokapaikkoja ja kahviloita.

Samaan aikaan urbaaniuden vastakohta on kivenheiton päässä. Kaikki Lapin luonnon klassiset elementit, tunturit, vesistöt ja villi luonto sekä porot, löytyvät Levin keskuksen välittömästä läheisyydestä: rauhallisesta ulkoilusta nauttiva voi vuokrata lumikengät ja käydä toteamassa, kuinka hiljainen tykkylumipuiden valloittama Kätkätunturin ympäristö on. Läheisiin kansallispuistoihin pääsee räätälöidyille retkille.

Hikeä ja talviurheilua rakastavan kannattaa tulla huhtikuussa ja teipata kilpailijanumero rintaan satojen muiden kansallisurheilun ystävien kanssa, kun 60 kilometrin Ylläs-Levi  Ski Classics –maastohiihtotapahtuma starttaa. Hikeä ja rapaa rakastavan kannattaa saapua Leville muutama kuukausi myöhemmin ja pakata mukaan maastopyörä, kun Levillä järjestetään klassinen Levi24-maastopyörätapahtuma. Seudun pyöräilyreittejä kehitetään koko ajan, ja kesäisin gondolihissit kuljettavat rinteeseen alamäkipyöräilijöitä.

 

Midnight sun over the fell in Levi, Finland
Autumn golf holiday in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Polar night above holiday cabins in Lapland Finland
Kuvaaja: Levi
Summer biking holiday in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Winter halo in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi
Mountain biking holiday in Levi, Finland
Kuvaaja: Levi

Majapaikkojen suhteen jatkuu sama sekä-että-linja. Astetta urbaanimmille sieluille vaihtoehtona on esimerkiksi king size –parivuoteella ja muilla luksuselementeillä varustettu, Levin sydämestä löytyvä Alppitähti-sviitti, jonka suurista ikkunoista on suora näköyhteys hiihtokeskuksen eturinteille.

Rauhankaipuiset voivat majoittua skandinaaviseen tyyliin sisustetussa, intiimissä ja kodinomaisessa Jokimaja Bed & Breakfast -majatalossa, joka on itse asiassa entinen maatila. Yhden naisen yritys huokuu hyvinvointia ja tarjoaa rentouttavat olosuhteen sekä ulkona että sisällä. Vartin ajomatkan päässä Levin keskuksesta sijaitsee monien palveluiden Northern Light Ranch, jonka kahdelle hengelle tarkoitettu, hirrestä ja lasista valmistettu Olokoto-huoneisto on suunniteltu revontulten katselemista varten. Huoneistojen pohjoisseinät ja katto on valmistettu lasista, ja lasiseinien toiselta puolen avautuvaan maisemaan voi hakea parasta katselukulmaa motoroiduista sängyistä käsin.

Mitä vielä? Levin hiihtokeskuksen rinteessä numero 11 on Joulupukki-elokuvaa varten lavasteeksi rakennettu mökki, joka on yksi Suomen tunnetuimmista Instagram-mökeistä. Varma kuvauskohde valokuvausharrastajille!

Vieraile Levin sivuilla ja seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.