Tervetuloa Lappiin
Kuvaaja: Lapin materiaalipankki | Eeva Mäkinen

Tervetuloa Lappiin!

Tervetuloa Lappiin, ja onnittelut erinomaisesta päätöksestäsi!

Jos olet muuttanut johonkin alla listatuista kunnista vuonna 2020, haluavat Tervetuloa Lappiin -kampanjassa mukana olevat kunnat muistaa sinua omannäköisellä tavallaan.

Ilmianna itsesi ja jää odottelemaan pakettia uudesta kotikunnastasi!

Uusien ilmoittautuneiden muuttajien tiedot toimitetaan kunnille aina kuun vaihteessa, minkä jälkeen pakettien toimitus siirtyy kuntien vastuulle. Kampanja on käynnissä 31.12.2020 asti, joten ilmoitathan tietosi viimeistään silloin!

Tervetuloa Lappiin -kampanjassa mukana olleet kunnat ja tervetuloapaketit:

 • Inari: Vakituisesti osoitteensa muuttanut saa Inari-passin, jolla voi nauttia monenlaisia liikunta- ja kulttuurielämyksiä. Sitä voi käyttää maksuna muun muassa uimahallikäynteihin ja kuntosaliin, elokuviin, näytelmiin ja konsertteihin. Lisäksi sillä voi maksaa kansalaisopiston kurssitarjonnasta mieluisia kursseja.
 • Kemijärvi: Uusi muuttaja saa Kemijärvi –kassin, jossa on mukana mm. paikallisia tuotteita, karttoja ja esitteitä.
 • Kittilä: Muuttajan paketti sisältää kunnanjohtajan tervehdyskirjeen ja Kittilä-tuotteen kaikille muuttaneille perheenjäsenille (esim. kaulanauha, putkihuivi – tuote voi vaihdella vuoden aikana).
 • Kolari: Muuttaja saa postikortin kunnanjohtajalta sekä uuden kolarilaisen paketti, johon kuuluu vaihtuva paikallinen tuote, Ylläksen ja Kolarin esite, Luoteis-Lappi lehden tuorein numero sekä tarjous tilauksesta, Kuukkeli-lehden tuorein numero ja alennukseen oikeuttava kuntalaiskortti Lapland Hotel Saagan kylpylään.
 • Muonio: Pysyvästi muuttaville Tervetuloa Muonioon -paketti. Muonion uudella ilmeellä varustettuja ulkoiluun liittyviä tuotteita kuten reppu ja buffihuivi, Muonion Matkailuyhdistyksen tuottama ulkoilukartta ja infoa Muonion kunnan palveluista ja muista tärkeistä asioista. Paketti on kotitalouskohtainen.
 • Pelkosenniemi: Pysyville sekä väliaikaisille muuttajille Pelkosenniemi-tuubihuivi, kuntosalikortti sekä hissilippu ja vuokravälineet päiväksi Pyhätunturin rinteisiin.
 • Pello: Pysyvästi muuttaville ja kirjat kuntaan siirtäville Pello-parkkari eli potkukelkka 1 kpl/talous. Edellyttää väh. 6 kk kirjojen pitämistä kunnassa. Aikarajan täyttymisen ilmoittamisesta kuntaan vastaa jokainen muuttaja itse. Edellytyksenä myös, että on ilmoittanut itsensä muuttajaksi tämän Tervetuloa Lappiin -kampanjasivun lomakkeen kautta.
 • Posio: Kaikille uusille muuttajille järjestetään tutustumistilaisuus, jossa pääsee verkostoitumaan muihin uusiin posiolaisiin. Tilaisuudessa päätetään mahdollisista muista yhteisistä retkistä Posion matkailukohteisiin. Heinäkuussa Muikkumarkkinoiden yhteydessä järjestetään muuttaja- ja mökkiläistilaisuus. Lisäksi kaikille muuttajille jaetaan lahjapaketti, joka sisältää 3kk kuntosalikortin, Posio-Suomi-sanakirjan, Posion matkailukartan, kunnan logolla varustetun tekstiilituotteen sekä ePassin kansalaisopiston kursseille (50€).
 • Ranua: Kaikille muuttajille vapaaliput Ranuan Eläinpuistoon sekä lahjakortti S-Market Ranuaan. Lisäksi pysyvät muuttajat saavat 5 kappaletta vapaalippuja Hyvinvointimaja Ranzo -kuntosalille ja lahjakortin K-Market Hillamarketiin.
 • Rovaniemi: Pysyville muuttajille “Guide by Locals” -kirjasen sekä Rovaniemen kulttuuripassin.
 • Salla: Muuttajille tarjotaan tutustumislippupaketin kunnan vapaa-ajanpalveluihin (keilahalli, liikuntahalli, Salla Skiresort laskettelukeskus, Revontulikylpylä ja Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museo) ja, jotta muuttaja pääsee Sallan makuun, niin paketti sisältää myös Kursulaisen rouhereikäleivän, Karhutunturin Lohen kylmäsavulohipaketin ja Maltiolan jalosteen Sallan Villiporo Porosipsipussin.
 • Utsjoki: Pysyvästi muuttaneille kotitalouskohtainen Utsjoki-kassi, jossa paikallisia tuotteita ja esitteitä.

Ilmoita tietosi täällä!