Lapin äänimaisemaa Scapes-albumilla

Sound of Lapland – Sulje silmäsi ja sukella Lappiin kotisohvaltasi

Miltä kuulostaisi pieni hengähdystauko arjesta? Kaipaatko kotisohvaltasi luonnon ääreen?

Sound of Laplandin Scapes-albumin mukana nimittäin pääset Lappiin napinpainalluksella! Laita kuulokkeet korvillesi, paina play, ummista silmäsi ja anna Lapin äänimaisemien viedä sinut mennessään. Vaikutus stressitasoihin on päinvastainen verrattuna liikenteen meluun ja naapurin remonttiääniin.

Alempaa sivulta löydät myösjoukon videoita äänimaisemista, mitkä peittoavat heittämällä suurimman osan suomalaisten kotitoimistojen ikkunanäkymistä. Käy lukemassa myös henkilöjuttu Sound of Laplandin äänityöt tehneestä Heikki Illikaisesta!

Snow Giants

Tykkypuiden keskellä tuuli ei tuiverra. Ainoat kuulemasi asiat ovat omat askeleesi ja kaukainen linnunlaulu. Niin, ja tietysti onnellisen karvakaverisi tuhina, jolla on menossa jälleen maailman paras päivä.

Ice Jam

Pitkän ja lumisen talven jälkeen tulee kevät lupauksineen lämpimästä. Jokien jäät narahtelevat, rusahtelevat ja ryskyvät lähtiessään liikkeelle. Pala palalta joki vie talven mukanaan alavirtaan ja antaa tilaa kesän saapumiselle.

Royal Family

Kesän korvilla porot pääsevät nauttimaan rauhassa jäkälästä auringonpaisteessa, vaikka viileä tuulenvire muistuttaakin, että nyt ollaan vielä kevään puolella. Vaikka vasat pyörivät jaloissa, porot saavat kuitenkin nauttia rauhassa buffetistaan.

Midnight Riders

Heinäkuussa kellonajoilla ei ole kauheasti merkitystä ja yötön yö tuntuu loputtomalta, kun maastopyörällä pääsee kruisailemaan tuntureiden huipulla ystävien kanssa. Polulla pysymisen lomassa ehtii vilkaisemaan keskiyön auringon värjäämiä alla avautuvia maisemia.

Whispering Waters

Laineet keinuttavat kanoottia kevyesti, kun nostat melasi vedestä. Tänne ei kuitenkaan ole tultu urheilemaan vaan pakoon hälinää ja puhelimen päällepuskavia ilmoituksia. Täällä titityyt kuuluu ihan elävistä linnuista eikä Twitterin ilmoituksista.

Forestsong

Linnut lauleskelevat toisilleen sinun kävellessä metsän puiden lomassa marjoja poimien. Jostain korviin kantautuu vesiputouksen pehmeä pauhu.

Arctic Freeflow

Joet ja purot eivät virtaa syksyn tullen enää samanlaisella vimmalla kuin jäistä vapautumisensa jälkeen, mutta Länsi-Lapin maisemissa puron lorina kohoa kurun seinämiä pitkin kuulijan korviin linnunlaulun siivittämänä.

Frost & Fire

Hirsimökeissä on sitä jotain sydäntalven aikaan. Tuuli tuivertaa ikkunoiden takana kutitellen sormenpäillään myös mökin seinien sisäpuolia, mutta tilanteen tasaa rätisevien takkapuiden tuoma lämpö. Kiire ei ole mihinkään ja voi jäädä ajatustensa vietäväksi.

Kiinnostaako sinua tehdä omia äänimaisemiasi tai tutustua tarkemmin yksittäisiin Lapin ääniin? Klikkaappa itsesi Lapland Sound Collectionin pariin kuuntelemaan muun muassa porojen askellusta tai korpin laulua! Nappaapa jompi kumpi edellämainituista vaikka puhelimesi soittoääneksi. Laita myös hashtag #soundoflapland seurantaan.