Stepa Kauppayhtiöllä

Mun Lappi: Stepa

Kysyimme sodankyläläislähtöiseltä rap-artisti Stepalta hänelle tärkeistä asiosita Lapista. Räppäri halusi tavata Joulupukin, ja kun pukki löytyi myös Stepan listalta, laitoimme Lapin kahden mukavimman henkilön tapaamisen järjestymään. Tässä kuitenkin Stepan lista tärkeimmistä asioista Lapissa!

1) Sodankylä ja elokuvajuhlat

Sodankylä on ylipäätään sellainen paikka, etten olisi voinut itselleni parempaa paikkaa toivoa, missä sain viettää lapsuuteni. Siellä ihminen on turvassa, ja on todella kiva kun ihmiset tuntee toisensa ja auttaa toisiaan. Tykkään siitä yhteisöllisyydestä, jota on pakkokin olla Lapissa kun ollaan kaukana kaikesta ja silti niin lähellä toisiaan. Mitä vähemmän ihmisiä on, niin sitä voimakkaampaa se yhteisöllisyys on.

Nyt vasta vanhemmalla iällä on tajunnut, että Sodankylän Elokuvajuhlilla näytetään maailman parhaita elokuvia yötäpäivää. Se on aika siistiä, ei sellaista ole joka kylässä. Muutin Sodankylästä pois lukion jälkeen, ja nyt kun joka kerta kun siellä käy niin haluan sinne jäädä koko ajan enemmän ja enemmän.

Oon onnekas, kun pääsen matkailemaan ympäri Suomea jatkuvasti, niin vanhoja kavereita Sodankylästä näkee sitten heidän asuinpaikkakunnillaan. Siinä sitten vähän väkisinkin pitää yhteyttä.

2) Joulupukki

Olin aina halunnut tavata Joulupukin! En tykkää joulun vuodenajasta, mutta joululla on muuten ollut merkitys, kun isäpuolellakin on ollut pukkipalvelu. Mutta en ole sellainen jouluihminen, että jaksaisin hössöttää tai ostaa hulluna lahjoja. Tulee mentyä vaan perheen tykö. Se on enemmän sitä, että juhlistaa perheen kanssa olemista.

Stepa ja Joulupukki
Stepa ja Joulupukki
Stepa livenä Kauppayhtiöllä

3) Lapin vesi

Vettä voisin hehkuttaa loputtomiin! Mitä pohjoisemmaksi menee niin sen parempaa vedestä tulee. Sodankylässä vesi on jo erittäin hyvää, mutta kun pääsee Saariselällä, niin wau. Siellä se vesi on mahtavaa, kun se ei tule tuhansien putkien kautta.

Tulee käytyä kalassa, viime kesänä enemmän itärajalla päin. Meikästä on tullut nyt enemmän luonnossaliikkuja, ja pitäisi kyllä liikkua siellä vielä enemmän. Siellä sydän pumppaa vähän hitaammin ja huolet siellä ovat oikeita huolia: pitää olla lämpimässä ja huolehtia että jalat pysyvät kuivina. Elämä on tosi yksinkertaista.

Kävimme Savukoskella viime kesänä kalareissulla, vaikkei mitään saatukaan. Oli niin kuuma kesä ja vedet matalalla. Mutta kuten Joulupukkikin sanoi kalastuksesta puhuttaessa, niin se on se mielenrauha jo voitto itsessään.

Katso alta Stepan kappaleen Kaunista ja hyvää musiikkivideo:

Stepa - Kaunista ja hyvää