Netflix & Chill Lapland version

Lapin selviytymisopas: Fireplace & chill pelastaa pimeydeltä

Sitä voisi kuvitella, että kaamos olisi Lapissa pimeää aikaa. Todellisuudessa ainoa todella pimeä vaihe pohjoisessa on loppusyksy ennen kuin lumipeite valaisee jälleen maiseman.

Niinä pimeimpinä hetkinä tekee helposti mieli vajota sohvan pohjalle villapeiton alle alahuuli väpättäen sormet ristissä toivoen, että ehkä ensi yönä tulisi taas lunta ja pimeys helpottaisi.

Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä! Syksyn pimeistä hetkistä kannattaa ottaa ilo irti, koska ne muutamat viikot ovat vuoden ainoa vaihe, kun Lapissa ei ole hirveää määrää tehtävää ja nähtävää eikä sisällä kyhjöttämisestä tarvitse potea huonoa omatuntoa. Sitä paitsi, kun et saa pimeyden takia madaltuneen tunnelman takia töissä mitään tehtyä, voit vastata pomolle hänen asiasta kysyessä, että sori siitä, tämä vuodenaika nyt vaan on vähän tällainen.

Nyt kannattaa nauttia ystävien seurasta, pitkistä yöunista ja vällyjen välissä oleskelusta sekä varmistaa talven harrastusvälineiden kunto ja nostattaa tunnelmaa selaamalla Instagramista talviharrastuksiin liittyvää kuvamateriaalia.

“Netflix & chillin” sijaan kannattaakin valita sen lappilainen vastine: Fireplace & chill. Ja jos tulisijaa ei kotoa löydy, niin Netflixistäkin löytyy kyllä takkatulivideo…