Ylläksen hiihtokeskus, gondolihissi
Kuvaaja: Markus Kiili, Lapin Materiaalipankki

Kolari – Kasvaa luonnosta

Kolari on Tunturi-Lapin vetovoimainen matkailukunta, jossa yritystoiminta kehittyy matkailun lisäksi muilla kunnan keskeisillä toimialoilla. Kolari kasvaa luonnosta!

Logistisesti Kolari on pelipaikoilla ja hyvien liikenneyhteyksien päässäSuomen pohjoisin rautatieasema raakapuuterminaaleineen löytyy kirkonkylältä ja kansainvälinen lentokenttä naapurikunnasta Kittilästä. Kolarin läpi kulkee valtatie 21 Kilpisjärven kautta aina Norjaan saakka.  

Ylläksen kansainvälinen matkailukeskus palveluineen ja reittiverkostoineen sekä Suomen suosituin Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ovat matkailun vetonauloja. Vuodepaikkoja Ylläksellä on hotelleissa ja mökeissä yhteensä jopa 23000kansallispuistossa vuosittaisia kävijöitä on puoli miljoonaa. Menestyviä matkailuyrityksiä Ylläksellä onkin iso joukko ja tunturissa on alkamassa myös mittavia kehityshankkeitaTunturin ohella Kolarissa panostetaan Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailun kehittämiseen.

Matkailun lisäksi pienen mutta pippurisen luonnontuotealan liiketoiminta on nosteessa Kolarissa. Kehittämistoiminta on ollut vilkasta ja alkaa tuottaa tulosta. Nyt tavoitteena on saada kuntaan oma elintarviketalo, joka vahvistaa alan yritysten toimintaedellytyksiä edelleen.  

Kunnan alueella on myös malmivarojaHannukaiseen on suunnitteilla rautaa, kultaa ja kuparia tuottava kaivos, jonka käynnistämisestä päätöksiä tehdään myöhemmin.  

Kuvaaja: Markus Kiili, Lapin Materiaalipankki
Kuvaaja: Pete Huttunen | Kolarin kunta / Leader Tunturi-Lappi ry

Ylläksen kansainvälinen matkailukeskus sekä vapaana virtaava rajajoki, Väylä, mahdollistavat kasvavan liiketoimintapotentiaalin ympärivuotisten palvelumahdollisuuksien myötä. Kolarin kattavat laajakaistayhteydet taas mahdollistavat tehokkaan ja monipuolisen työskentelyn ja avaavat ovet myös aivan uudenlaiselle yrittäjyydelle. Kolarissa maailma on lähempänä kuin koskaan!


 Nina-Maria Möykkynen,  Kolarin kunta

Faktaa

  • Väestön määrä 3 830 
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 470 
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 144 miljoonaa euroa 

Yhteys

  • Kolarin kunta 
  • Kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkynen
  • nina-maria.moykkynen@kolari.fi, 040 489 5007
  • www.kolari.fi