Ylä-Levin uusi keskusta-alue lisää palveluja ympärivuotisessa matkakohteessa
Kuvaaja: Kuva: Kideve, Kittilän kunta
Sirkan keskusta Levillä talvella
Kuvaaja: Visit Levi | Visit Finland media bank

Ylä-Levin Laaksohotelli – Investointikohde palvelurikkaan Levin keskustan läheisyydessä

Levillä Kittilässä matkailuun on investoitu merkittävästi ja majoitustarjonta on monipuolistunut monen eri tason kohteilla. Kysyntää on erityisesti uudenlaiselle, korkeatasoiselle majoitustoiminnalle, jolla voitaisiin vastata kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden odotuksiin. Levillä tehdään myös töitä kestävän matkailun kehittämisen eteen.

Faktat

  • Rakennusoikeutta 2 600 k-m² 
  • Kerrosluku enintään 5 
  • Tontin pinta-ala 1 159 m² 
  • Sijainti Kittilässä Levin keskustan välittömässä läheisyydessä 
Levin investointikohde sijaitsee Kittilän lentokentän läheisyydessä

Ylä-Levin Laaksohotelli -investointikohde vastaa niin Levin kuin koko Lapin alueen korkeatasoisen majoituksen kysyntään. Erinomainen sijainti Levin keskustan välittömässä läheisyydessä takaa, että asiakkaille voidaan tarjota alueen laaja palvelukirjo. Erityisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukainen investointi sopisi matkailualueen näkymiin ja asiakkaiden tarpeisiin. 2 600-kerrosneliön rakennusoikeus varmistaa, että majoituskokemuksen laatuun voidaan panostaa. 

Kittilässä sijaitsee kansainvälinen lentoasema, jonne saapuu suoria lentoja Helsingistä ja useista muista eurooppalaisista kaupungeista. Levin tunturikeskus 15 kilometrin päässä on nopeasti kasvava kohde, ja Suomen suurin ympärivuotinen matkailukeskus. Alueen saavutettavuutta tukevat myös alle kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat Rovaniemen lentoasema ja rautatieasema, sekä alle tunnin päässä oleva Kolarin autojuna-asema.  

Vuosittain Levillä käy yli puoli miljoonaa matkailijaa. Destinaatio kasvattaa vetovoimaansa entisestään, sillä alueella kehitetään monipuolisesti palvelutarjontaa, joka kokonaisuutena palvelee monia asiakasryhmiä. Levi on myös vakiinnuttanut paikkansa vuosittaisten alppilajien MM-cup kisojen tapahtumapaikkana. Helposti saavutettavat tunturikohteet, monipuoliset palvelut sekä ympäröivä arktinen luonto ovat tehneet Levin alueesta suositun kuvauslokaation.  

Monipuolinen Levi 

Levin matkailukeskus on yksi monipuolisimmista Lapissa. Hiihtokeskuksessa on 43 rinnettä. Rinnetarjontaa ja hissejä kehitetään jatkuvasti esimerkiksi kehittämällä rinteiden profiileja, lumivarmuutta ja valaistusta. Alueelta löytyy muun muassa 60 ravintolaa ja erilaisia ostomahdollisuuksia, ja lähialueelle on kehittynyt kattava valikoima aktiviteetteja laskettelun lisäksi. 

Lumiseen aikaan hiihtoladut, moottorikelkkailu, talvipyöräily- ja kävelyreitit sekä poro- ja huskytilat tarjoavat ohjelmaa monenlaisille liikkujille. Kesän palvelutarjontaan on avattu Levi Bike Park, josta löytyy eritasoisia reittejä suosittuun alamäki- ja enduropyöräilyyn. Levi sijaitsee Pallas-Yllästunturi-kansallispuiston tuntumassa, ja esimerkiksi Levin ja luontokeskus Kellokkaan välillä on merkattu maastopyöräilyreitti. Lisäksi golfia voi lyödä 18-reikäisellä radalla.  

Kestävä matkailu on yksi Levin kehittämisen painopisteistä ja useat yritykset ovat sitoutuneet ympäristötyöhön. Usealla hotelli-, majoitus- ja ohjelmapalveluyrityksellä on ympäristösertifikaatti, kuten Sustainable Travel Finland, Green Key tai Green Activities. Tulevaisuudessa Levillä on tarjolla yhä kestävämpiä palveluita, kertoo Kittilän kunnan elinkeinojohtaja Katariina Palola.  

Uusi keskustatoimintojen alue 

Ylä-Levin alueelle on suunniteltu uusi matkailukeskuksen keskustatoimintojen alue. Ytimen muodostavalta kävelykadulta pääsee helposti virkistysalueille ja latureiteille, ja alueen suunnittelussa on huomioitu sujuva kulku laskettelurinteisiin.  

Levin tulevaisuuden näkymät ovat erinomaiset, ja kasvussa halutaan huomioida erityisesti ekologinen, taloudellinen, kulttuurinen ja sosiaalinen kestävyys. Alueen toimijat tekevät yhteistyössä töitä tämän tavoitteen toteutumiseksi ja asioiden eteenpäin viemiseksi, Palola sanoo. 

Tontti on keskeisellä sijainnilla nykyisen Levin keskustan läheisyydessä ja keskustatoimintojen uuden suunnitellun alueen vieressä. Ylä-Levin alue tukee Levin kestävää kasvua ja parantaa entisestään Levin monipuolista palvelutarjontaa. 

 

Yhteystiedot