Lapissa elinkeihonkehittäjät auttavat yrittäjiä ja yrittäjäksi ryhtyviä sijoittumaan Lappiin.

Yrittäjäksi Lappiin: Elinkeinokehittäjät ja yrittäjäjärjestöt

Lapissa seutukuntien ja kuntien elinkeinokehittäjät auttavat yrittäjiä ja yrittäjäksi ryhtyviä yrityksen perustamisessa ja Lappiin sijoittumisessa. Yrittäjäjärjestöjen kautta verkostoidut nopeasti uusille markkinoille.

Lapin elinkeinokehittäjiltä saat apua liikeidean suunnitteluun, yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen, paikkakunnalle siirtymiseen ja sopivan toimitilan tai tontin löytämiseen.

Lapissa et ole yrittäjänä yksin! Aktiiviset yrittäjäjärjestöt tarjoavat tietoa, tapahtumia sekä alueelliset ja paikalliset yrittäjäverkostot. Tartu rohkeasti toimeen ja ota yhteyttä, niin matkasi Lappiin yrittäjäksi voi alkaa!

Paikallistuntemusta ja yrityspalveluita seutukunnittain

Lapin maakunnan alueen muodostavat 21 kuntaa, joista Kemijärvi, Kemi, Tornio ja Rovaniemi ovat kaupunkeja. Lappi on jaettu kuuteen seutukuntaan, joiden seutukunnalliset kehittäjäorganisaatiot ovat yritysten tukena kuntien elinkeinotoimien ohella.

Yhteistyötä eri toimijoiden välillä Tunturi-Lapin seutukunnassa kehittää Tunturi-Lapin kehitys ry. Enontekiön, Kittilän, Kolarin ja Muonion kuntien omat yrityspalvelut auttavat liiketoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Alueyhteistyötä Pohjois-Lapin seutukunnassa kehittää Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymä. Yritysneuvontaa tarjoavat Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kunnat itse.

Jos tahdot tietää, millaista yrittäminen on Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Posiolla, Sallassa tai Savukoskella, kannattaa olla yhteydessä suoraan kuntien omiin elinkeinoneuvojiin, joiden yhteystiedot on koottu asetuitalappiin.fi-sivustolle. Itä-Lapin seutukunnallisena kehittäjänä toimii Itä-Lapin kuntayhtymä.

Ranualla yrittäjiä palvelee Business Ranua ja Rovaniemen seutukunnan alueellisena kehittäjänä toimii Business Rovaniemi.

Torniolaakson seutukunnassa yritysneuvontaa tarjoavat Pellon Kehitys Oy ja Ylitornion yrityspalvelu.

Kemi-Tornion seutukunnalliset kehittäjät ovat Meri-Lapin kehittämiskeskus ja Kemin Digipolis Oy. Kemissä, Keminmaalla, Simossa, Tervolassa ja Torniossa yrityksille on tarjolla monipuolisesti paikallisia elinkeinopalveluita, kuten esimerkiksi Tornion Business Tornio.

Vaikuta ja verkostoidu yrittäjien yhteisöissä

Lapissa et yritä yksin! Lapin Kauppakamari ja Lapin Yrittäjät ry toimivat lappilaisten yrittäjien edunvalvojana sekä elinkeinoelämän edistäjinä. Jäsenpalveluiden ja -tapahtumien lisäksi järjestöt tarjoavat neuvontaa ja palveluita myös yrittäjäksi suunnitteleville.

Tiesitkö, että Lapissa toiminnalleen etsii jatkajaa jopa 3 000 yritystä seuraavan kymmenen vuoden sisällä? Lapin Yrittäjien omistajanvaihdospalvelusta saat maksutta neuvoja yrityksen ostamiseen liittyvissä kysymyksissä. Yrityksen ostaminen on myös Lapissa hyvä vaihtoehto yrittäjäksi ryhtymiseen tai liiketoiminnan kasvattamiseen.