Paljasselän alueelle Enontekiöllä etsii matkailuinvestoria ja operaattoria
Kuvaaja: Thomas Kast

Hettaan Tunturi-Lappiin kaivataan uusia matkailualan toimijoita

Suurtunturien ja laajojen erämaiden ympäröimälle alueelle Enontekiön Hettaan haetaan investoreita ja erikokoisia toimijoita mukaan rakentamaan matkailun uutta kasvua.

Jyppyrä-Paljasselkä

  • Laaja alue Hetan välittömässä läheisyydessä
  • Alueen kaavoitus käynnissä
  • Suunnitelma sisältää sekä majoitus- että ohjelmapalvelualueet
  • Mahdollisuuksia hotellityyppisille yksiköille, mökkirakentamiselle sekä elämysmajoitukselle

Enontekiö sijainti kartta

Hettaan Tunturi-Lappiin kaivataan uusia matkailualan toimijoita

Suurtunturien ja laajojen erämaiden ympäröimälle alueelle Enontekiön Hettaan haetaan investoreita ja erikokoisia toimijoita mukaan rakentamaan matkailun uutta kasvua.

Enontekiö Suomen Käsivarressa on erämainen matkailukohde. Vetovoimatekijöistä tärkeimpiä ovat ympäröivien laajojen erämaa-alueiden lisäksi suurtunturien läheisyys. Yli puolet Suomen kaikista tuntureista ja kaikki yli 1000-metriset huiput sijaitsevat kunnassa. Peräti 70 prosenttia Enontekiön pinta-alasta on suojeltua, ja Enontekiö profiloituukin ekologisesti kestävänä vaihtoehtona.

Matkailijoiden rekisteröidyt yöpymiset Enontekiöllä ovat kasvussa. Enontekiön matkailu on aidosti ympärivuotista ja kansainvälisyysaste kolmanneksen.

Lentokenttä on vahvuus saavutettavuuden näkökulmasta. Enontekiön lentokentälle ei tällä hetkellä ole säännöllistä reittiliikennettä, mutta talven charterliikenteen ansiosta lentomatkustajien määrät ovat kasvussa. Myös Kittilän kansainvälinen lentokenttä 150 kilometrin päässä palvelee matkailun kehittymistä Enontekiöllä. Saavutettavuutta lisää myös Pohjois-Norjan kautta kulkevat bussiyhteydet.

Viimeinen keidas ennen erämaita

Hetan alue on matkailun näkökulmasta viimeinen pysähdyspaikka ennen pohjoisen laajoja erämaa-alueita, jotka jatkuvat pitkälle Norjaan saakka. Hetta on autenttinen Lapin kylä, missä on elävä saamelaiskulttuuri ja poronhoitoelinkeino, sekä pitkät perinteet myös monipuolisesta matkailupalvelusta.

Tällä hetkellä alueella toimii Hetta Hiihtomaa sekä Tunturi-Lapin luontokeskus. Nämä olemassa olevat toiminnot ja palvelut lähialueella tukevat alueen kehittämistä. Tärkeä vetovoimatekijä on myös Hetan tuntumasta alkava Pallas-Yllästunturin kansallispuisto reittiverkostoineen.

Kohde kartalla

(kartta on suuntaa-antava)

Yhteystiedot

Enontekiön kunta
040 481 9484
Enontekiö Lapland