Kuvaaja: Metsähallitus, Kiinteistökehitys

Hotelli Isomus – majoitusinvestointikohde Saariselän sydämessä

Saariselälle suunnitellun hotelli Isomuksen vetovoima tulee perustumaan alueen upeaan arktiseen luontoon ja huipputason palveluihin. Isomus tarkoittaa isoa kultahippua.

Hotel Isomus

  • Rakennusoikeus 9 000 k-m²
  • Mahdollisuus rakentaa 5 krs
  • Sijainti keskuksessa, kylpylän läheisyydessä
Map of Saariselkä, Lapland

Saariselällä arktinen tunturiluonto ilmiöineen on luonut alueelle vetovoimaa, jonka avulla etenkin kansainvälinen matkailu on kasvanut voimakkaasti. Kansainvälinen lentokenttä on alle puolen tunnin matkan päässä ja Jäämeren rannikolle on vain muutaman tunnin ajomatka.

Matkailukeskuksen rajanaapurina on Urho Kekkosen kansallispuisto. Kansallispuisto on Suomen suosituimpien joukossa reilusti yli 300 000 vuotuisella kävijällään. Oman lisänsä alueen vetovoimaa tuo elävä saamelaiskulttuuri sekä mielenkiintoinen kullankaivuuhistoria. Inarissa on vilkasta autojen kylmä- ja rengastestaustoimintaa, joka osaltaan lisää myös hotellimajoituksen kysyntää.

Vuonna 2019 Saariselällä rekisteröityi 385 000 yöpymistä, joista lähes 60 prosenttia oli kansainvälisiä. Suurimmat kansainväliset markkinat olivat Iso-Britannia, Saksa, Kiina, Ranska ja Japani. Vuoden 2020 aikana koronapandemian vuoksi kansainvälinen matkailu koki tilapäisen romahduksen, mutta alueen väljyys ja rauha ovat entistä isompia myyntivaltteja matkailumarkkinoilla pandemian jälkeen. Alueelle odotetaan kansainvälistä kasvua Euroopan perinteisten markkinoiden lisäksi Aasiasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä.

Hotellihanke keskeisellä sijainnilla

Metsähallitus omistaa hotellitontin keskeisellä paikalla ja kaavoitus mahdollistaa viisikerroksisen hotellin rakentamisen.

Myyntipäällikkö Kari Männistö kertoo, että hotelli voidaan toteuttaa etenkin vaativaa kansainvälistä asiakasta silmällä pitäen.

– Alustavien suunnitelmien mukaan hotellihuoneista ja huoneistoista on hienot näkymät ympäröiviin ikimäntymetsiin ja ylimmistä kerroksista näkee kansallispuiston koskemattoman luonnon kauneuden.

Tontti on keskellä Saariselän matkailukylää ja kylpylä sijaitsee naapurissa. – Näin hotelli sopii erityisen hienosti asiakkaille, jotka arvostavat sitä, että kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, Männistö jatkaa.

Saariselän majoituskapasiteetti ei ole juurikaan kasvanut viime vuosina, edellinen isompi investointi kapasiteettiin oli Star Arctic Hotellin avaaminen vuonna 2017. Keskuksessa olisi kysyntää isommalle tasokkaalle majoituskohteelle.

– Asemakaavoitus on valmiina ja Metsähallituksen tavoite on myydä tai vuokrata tontti hotellikehittäjälle. Hotellihankkeesta ei ole laadittu vielä tarkempia laskelmia, mutta kaikki meillä oleva taustatieto on suunnittelutyössä käytettävissä, Männistö kertoo.

Hotel Isomus-hanke kartalla

(Karttaesitys suuntaa-antava)

Yhteystiedot


Metsähallitus Kiinteistökehitys
Kari Männistö, myyntipäällikkö
kari.mannisto@metsa.fi, +358 (0)400 180 063
www.metsa.fi