Investointikohde ilmakuva hotelli Kaunispää-hanke Saariselällä

Hotelli Kaunispää on investointikohde tunturin juuressa Saariselällä

Saariselän matkailukeskuksessa aivan Kaunispää-tunturin juuressa on hieno sijainti hotellihankkeelle.  Alustavasti suunnittelussa konseptissa korostuvat lappilaisuus, luonto ja paikalliskulttuuri.

Hotelli Kaunispää

  • Rakennusoikeus tontilla 12 500 k-m²
  • Alustavasti suunniteltu hotelli, jossa 7 400 k-m² ja 150 huonetta
Map of Saariselkä, Lapland

Saariselän lyömätön vetovoimatekijä on sen ainutlaatuinen luonto ja hienot mahdollisuudet ulkoilma-aktiviteeteille. Revontulia alueella on mahdollista nähdä jopa 200 yönä vuodessa. Saamelaiskulttuuri, kullankaivuperinne ja porotalous ovat alueella myös vahvasti läsnä.

Kansainvälinen lentokenttä on alle puolen tunnin matkan päässä ja Jäämeren rannikolle on vain muutaman tunnin ajomatka. Matkailukeskuksen naapurina on Urho Kekkosen kansallispuisto, joka on Suomen suosituimpien joukossa reilusti yli 300 000 vuotuisella kävijällään. Hotellimajoituksen kysyntää lisää myös alueen aktiivinen autojen kylmä- ja rengastestaustoiminta, joka tuo alueelle autoteollisuuden toimijoita.

Vuonna 2019 Saariselällä rekisteröityi 385 000 yöpymistä, joista lähes 60 % oli kansainvälisiä. Suurimmat kansainväliset markkinat olivat Iso-Britannia, Saksa, Kiina, Ranska ja Japani. Vuoden 2020 aikana iskenyt koronakriisi vei Saariselän kansainvälisistä yöpymisistä 60% verrattua aiempiin vuosiin, mutta globaalin pandemian jälkeen alueen väljyys ja rauha ovat entistä isompia myyntivaltteja. Kansainvälistä kasvua alueelle odotetaan Euroopan perinteisten matkailumarkkinoiden ohella Aasiassa, USA:sta ja Venäjältä.

Tunturin juureen hotelli ja uusi palvelukeskus

Hotelli Kaunispää tulisi sijaitsemaan Saariselän matkailukeskuksessa aivan Kaunispää-tunturin juurella. Hotellista pääsee helposti suoraan hiihtoladuille sekä kesäaikana ulkoilureiteille, lisäksi maailman pisin pulkkamäki päättyy aivan tulevan hotellin viereen.

Tehdyn aluesuunnitelman mukaan hotellin välittömään läheisyyteen muodostuu uusi palvelukeskus, rinnealue sekä hiihtohissi, ja ulkoilureittien linjaukset täsmentyvät niin, että jatkossa uusi Hotelli Kaunispää olisi aivan reittien solmukohdassa.

Metsähallituksen myyntipäällikkö Kari Männistö kertoo, että tontille on olemassa aiemmin laadittu suunnitelma ja laskelmat tasokkaasta upscale-hotellista, johon tulisi kokonaisuudessaan 150 huonetta.

—Tämän suunnitelman mukaan rakentamisessa hyödynnettäisiin suuria lasipintoja, joiden kautta luonto saadaan sisätiloihinkin. Ylimmän kerroksen sviiteistä taivaan luonnonilmiöitä voi ihailla sisätiloista ja laskettelurinteiden suuntaan tulevissa huoneissa ulkoseinä olisi lasia.

Majoituksen ja ravintolapalvelujen lisäksi hotelliin tulisi tilat hyvinvointipalveluille, kaksi erilaista saunaa sekä porealtaita.

Hotelli Kaunispää asiakaskunnassa pääpainopiste on Saariselän kansainvälisillä kasvumarkkinoilla ja aktiivisissa elämyshakuisissa asiakkaissa. Kantavana ajatuksena hotellissa on paikallisuus, ja tavoitteena on, että asiakas kokee saapuvansa nimenomaan lappilaiseen hotelliin.

Metsähallituksen tavoitteena on myydä tai vuokrata tontti hotellikehittäjälle. Männistö kertoo, että hotellihankkeesta aiemmin laadittu toteutettavuusselvitys ja alustavat suunnitelmat ovat tontista kiinnostuneen käytössä. Lisäksi Metsähallitus ja Inarin kunta ovat on sitoutuneet kehittämään alueen luontomatkailun infraa, reittejä ja rinteitä, niin että kehittäminen tukee uutta majoitusinvestointia alueelle.

Hotellihanke kartalla

(Karttaesitys on suuntaa-antava)

Yhteystiedot


Metsähallitus Kiinteistökehitys
Kari Männistö, myyntipäällikkö
kari.mannisto@metsa.fi, +358 (0)400 180 063
www.metsa.fi