Pyhän hiihtokeskus

Pelkosenniemi – Pienessä kunnassa kasvavaa bisnestä suurella sydämellä

Pelkosenniemi on väkimäärältään pieni, mutta matkailussa suuri. Kehittämistyötä tehdään reippaalla otteella ja liiketoimimta kasvaa.

Pelkosenniemi sijaitsee Itä-Lapissa, Kemijärven rautatieasema on reilun puolen tunnin ja Rovaniemen lentokenttä puolentoista tunnin matkan päässä.

Pelkosenniemi tunnetaan Pyhätunturin matkailukeskuksesta sekä Pyhä-Luoston kansallispuistosta ja kulttuuri- ja rakennushistoriallisista kylistä.  Matkailu Pyhällä on kasvanut vahvasti viimeiset vuodet. Alueella on vetovoimaisia paikkoja matkailubisnekselle ja alueelle myös investoidaan tasaisesti. Tavoitteena on olla maailman puhtain hiihtokeskus.

Matkailun hyvä kasvu on tuonut paljon mahdollisuuksia myös muiden toimialojen yrityksille, esimerkiksi rakentamiseen, palvelualoille ja maaseutuelinkeinoihin. Toimialat kehittyvät rintarinnan.

Biotalouden tai luonnontuotteiden kehittämiseen on ympäröivät luonnonvarat huomioiden hyvä sauma ja sopivia toimitiloja on tarjolla eri puolilla kuntaa. Pelkosenniemellä arvioidaan, että lähialueen suurhankkeet, kuten Sodankylän kaivokset ja Kemijärven mahdollinen biojalostamo heijastelevat positiivisesti myös Pelkosenniemen bisnekseen tuoden kysyntää yritysten tuotteille ja palveluille.

Meillä Pelkosenniemellä on tilaa uusille yrityksille.  Tarvitsemme uusia osaajia ja tekijöitä mukaan aktiiviseen yritysverkostoon. Pyhällä ja koko kunnan alueella on hyvät mahdollisuudet matkailubisnekseen, maaseutuelinkeinoihin ja potentiaalisia paikkoja rakentaa uutta liiketoimintaa.


Mika Tenhunen, Pelkosenniemen kunta

Faktaa

  • Väestön määrä 960
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 100
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 34 miljoonaa euroa

Yhteys