Ilmakuva Ylitorniolta
Kuvaaja: Ylitornion kunta

Ylitornio – Hyvä paikka elää, asua ja yrittää

Ylitornion vetovoimatekijöitä yritystoiminnassa ovat sijainti valtakunnan rajalla, Aavasaksan ja Ainiovaaran matkailu- ja harrastusalueet sekä Tornionjoki. Ylitornion sijainti mahdollistaa hyvät vienti- ja tuontiyhteydet sekä liikkumisen: Valtatie 21 ja rautatie kulkevat kunnan läpi, rajanylitys Ruotsiin on lähellä keskustaa, Kemi-Tornion lentoasemalle on matkaa noin tunnin verran ja Rovaniemen lentoasemalle puolitoista.

Alueen vahvuudet ovat muun muassa teollisuudessa. Ylitornion suurimpiin yrityksiin kuuluu betonielementtien valmistaja YBT Oy. Lisäksi teollisuuden alihankintaan vastaa metalliklusteri, johon kuuluu kymmenkunta yritystä alueelta. Kunta kannattaa uusiutuvia energiamuotoja ja alueelle on kehitteillä tuulivoimahankkeita. Lisäksi alueella kartoitetaan kaivostoimintaa.

Ylitornion matkailu keskittyy järvikyliin sekä Aavasaksan ja Ainiovaaran ympärille, sen lomakyliin, ravintoloihin, laduille, poluille ja hiihtokeskukseen. Aavasaksan vaara tunnetaan keskiyön auringosta, juhannusjuhlista ja historiallisesta Keisarinmajasta.

Faktaa

  • Väkiluku 3 832
  • Yritysten toimipaikkoja 361
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 99 milj. euroa
  • Lue lisää Ylitorniosta