Perhokalastusta Pellossa
Kuvaaja: Joonas Linkola - Lapin Materiaalipankki

Pello – Meän meininkiä bisneksessä

Pello on oivallisessa risteyspaikassa Tornionlaaksossa ja Ruotsin rajalla. Yrittäjähenkinen ja tapahtumarikas kulttuurikunta tarjoaa hyvät mahdollisuudet liiketoimintaan ja investoinneille, dynaamiset teollisuuden yritykset ovat päteviä kumppaneita 

Logistisesti kunnan sijainti on hyvä. Valtatie 21 kulkee Torniosta Pellon kautta Kilpisjärvelle ja aina Norjan rannikolle saakka. Rautatieyhteys tukee yritystoiminnan kehittämistä ja Kolariin menevät henkilöliikenteen junat pysähtyvät Pellossa. 

Puuala on menestystarina PellossaPohjoisen puusta valmistuu rakentamisen ratkaisuja, joilla on kotimaan lisäksi kysyntää kansainvälisillä markkinoilla. 

Puualan ohella Pellon vientikärkiä ovat kennorakentaminen ja muoviteollisuus. Pellolaisia alumiinikennoja käytetään maailmalla loistoristeilijöiden sisustuksessa  sekä öljynporauslautoilla ja Euroopassa kirjoja päällystetään pellolaisella kirjamuovilla. Pelloon on kotiutunut myös viihdealan yrityksiä, ja ympäri Suomea ravintoloissa soikin Pellosta pyöritettävä musiikki.

Erikoistuneen teollisuutensa lisäksi Pello on kehittyvä matkailukunta. Ritavalkean matkailualue tarjoaa monipuolisia matkailupalveluja ja sen lähialueella on myös tilaa laajentumiselle.  

Pello on nimennyt itsensä Suomen kalastuspääkaupungiksi, eikä suotta. Tornionjoki on arvostettu lohijoki, jonka ansiosta kalastusmatkailussa on potentiaalia liiketoimintaan. Väylän lisäksi Pellossa on lukuisia erämaajärviä ja esimerkiksi Miekojärvellä uusi kalasatama palvelee kalastuksen kehittämistä.  

Pellopuu
Pello wood processing
Potma in Pello
Aerial view ilmakuva Pello
Fishing in Pello
Viihdeväylä Pello
Reindeer in Pello

Ennakkoluulottomasti kasvava, Väylänvarren eloisin elinympäristö ja logistinen keskus Kalotilla. Pellossa elethään hyvvää elämää!


Kai Korhonen, Pellon Kehitys Oy

FAKTAA

  • Asukkaita 3 440
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 290
  • Yritysten liikevaihto yhtensä 130 miljoonaa euroa

YHTEYS