Sodankylässä on mahdollisuus majoitusinvestoinnille

Wellness Sport Hotel -hanke Sodankylässä

Keski-Lapissa Sodankylän keskustassa on kysyntää tasokkaalle loma-, liike- ja liikuntamatkailuun sopivalle majoitukselle. Keskustaan suunnitellaankin Wellness Sport hotel hanketta, johon tarvitaan jatkossa kumppaneita.

Wellness Sport Hotel

  • Tontti 17 000 m2
  • Rakennusoikeus 10 000 m2
  • Hotellin arvioitu pinta-ala 6 200 m2
  • 90 huonetta, 150 paikkainen ravintola
  • 700 m2 uima-allas, kuntosali
  • Auditorio, kokoushuoneita
  • Investoinnin arvioitu kokoluokka €23M
Map Sodankylä Lapland

Suomea halkova VT 4 kulkee Sodankylän taajaman läpi aina Pohjois-Norjan Nordkappiin ja kuljettaa myös ison osan Lapissa autolla lomailevista ja liikematkustajista.

Elinkeinokoordinaattori Mika Uusitalo Sodankylän kunnan elinkeinopalveluista kertoo, että jo nykyhetkellä majoituskapasiteetista Sodankylässä on pulaa, ja kaivannaisalan sekä tiede- ja tutkimussektorin kehityksen myötä kysyntä tulee kasvamaan entisestään. Tulevaisuudessa esimerkiksi Sakatin mahdollinen tuleva uusi kaivos tuo lisäyksen matkustukseen.

Alueen kaksi hotellia eivät sesonkina pysty vastaamaan majoituskysyntään tai matkailun kasvusta johtuvaan elämys- ja ohjelmapalvelujen tarpeeseen. Keskustasta puuttuu tällä hetkellä isot kokous- ja kulttuuritilat sekä turistien mielestä myös tasokkaat ravintolapalvelut, varsinkin iltaisin.

Wellness Sport Hotel -hankkeelle on varattu tontti Jeesiönjoen rannasta keskustan läheltä, ison päivittäistavarakaupan vierestä. Tontin vieressä kulkevalla VT4/E75 -tiellä kulkee 6 200 autoa vuorokaudessa. Hotellitoiminnalle varatun alueen välittömässä läheisyydessä oleva urheilukeskus kasvaa, alueelle on vastavalmistunut upea jäähalli ja seuraavaksi avataan iso Hyvinvointikeskus.

Uuden hotellin asiakaskohderyhmiä olisivat liikematkailijoiden lisäksi myös erityisesti liikunta– ja hyvinvointimatkailijat sekä chartermatkailijat, Uusitalo jatkaa.

Laajan alueen ainoa uimahalli sijaitsee Sodankylässä varuskunnan alueella. Uimahalli on kuitenkin Jääkäriprikaatin, eikä alueelle voi viedä ulkomaisia matkailijoita.

Olemme arvioineet, että hotellin yhteydessä olisi erittäin potentiaalinen paikka myös uimahalli tai kylpyläpalveluille. Hotellin sijainti ainutlaatuisella jokirantapaikalla keskustassa mahdollistaa myös ohjelmapalvelujen toteuttamisen, esimerkiksi moottorikelkkailun, koiravaljakkoajelut tai kalastuksen. 

Hotellihankkeesta on laadittu alustava markkina ja kannattavuusselvitys 

Hotellihanke kartalla

Yhteystiedot


Sodankylän kunta
Mika Uusitalo, elinkeinokoordinaattori
mika.uusitalo(at)sodankyla.fi
puh: +358 40 1795790
www.sodankyla.fiwww.tahtikunta.fi