Save Salla -kampanjalle 8 arvostettua Pencil-palkintoa

Maailmanlaajuista huomiota saanut Save Salla – Save the Planet -ympäristökampanja palkittiin 8 eri sarjassa erittäin arvostetussa kansainvälisessä A&AD -mainoskilpailussa. Palkintoja tuli mm. yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta, visuaalisesta suunnittelusta ja mediasuhteista.

Alkuvuonna 2021 toteuteussa kampanjassa Sallan kunta ilmoitti hakevansa vuoden 2032 kesäkisaisännyyttä. Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa paljastettiin, että kysymyksessä oli ilmastokampanja, jossa Salla haastoi maailman entistä vaikuttavampiin ilmastotoimiin. Kampanja herätti valtavaa kansainvälistä huomiota.

Vuoden 2021 A&AD:n mainoskilpailussa Save Salla oli yksi palkituimmista kampanjoista ja se ylsi useiden satojen palkittujen töiden joukossa sijalle 18.

Kampanja palkittiin alan parhaimmistoon kuuluvana Wood Pencil -palkinnolla seuraavissa sarjoissa: Yhteiskunnallinen vaikuttavuusTaktinen brändäysKäsikirjoitusVisuaalinen suunnittelu sekä Mediaviestintä kahdessa eri alakategoriassa. Poikkeuksellisen ansiokkaille töille myönnettävän Graphite Pencil –tunnustuksen kampanja sai Visuaalisen suunnittelun ja Mediaviestinnän ’Public Affairs’ -sarjoista.

Kampanja oli nimetty finaaliin yhteensä 10 kategoriassa.

D&AD on erittäin arvostettu Iso-Britanniassa vuosittain järjestettävä mainoskilpailu, jossa palkitaan maailman parhaita luovia töitä. Muiden palkittujen joukossa olivat mm. Diesel, Google ja Apple.

Kampanja on kerännyt noin 7,5 miljardia näyttökertaa 63 eri maassa. Siitä on tehty yli 900 verkkojulkaisua ja pelkästään sosiaalisessa mediassa kampanja on tavoittanut yli 250 miljoonaa käyttäjää. Media-arvoltaan näkyvyys on yli 120 miljoonaa euroa. Kuvaavaa on, että Salla oli kolmen viikon ajan Twitterissä eniten mainittu paikkakunta. Globaalia ilmastokeskustelua kampanja kasvatti yli 8-kertaisesti. Kampanjan toteuttivat brasilialainen mainostoimisto Agencia Africa, House of Lapland sekä Sallan kunta.

Kampanja palkittiin kesällä myös maailman arvostetuimmassa Cannes Lions -mainoskilpailussa Grand Prix -pääpalkinnolla sekä kolmella kultaisella ja kolmella pronssisella leijonalla. Kampanja on kaikkien aikojen palkituin suomalaiskampanja.

Lisätietoja

Sanna Tarssanen
toimitusjohtaja, House of Lapland
sanna.tarssanen@houseoflapland.fi
+358 40 861 1149