Antti Autti lumilautailu harrastukset lapissa
Kuvaaja: Jani Kärppä

Joulu Antti Autin tapaan

Työt vievät rovaniemeläisen lumilautailijan Antti Autin eri puolille maailmaa. Joulun hän viettää kuitenkin aina Suomessa.

Pohjoisen joulut sujuvat perinteisissä merkeissä haudalla käynnin, syömisen ja mukavan oleskelun merkeissä. Lahjaksi Antti on toivonut tohveleita ja paljon lunta.

Rauhoittuminen

– Joulunaika on hyvää opettelua rauhoittumiseen. Pysähtyminen on minulle joskus vaikeaa, mutta jouluna se tulee luonnostaan. Rauhoittuminen on entistä tärkeämpää nyt, kun elämä on muutoin kovin hektistä. Joulun jälkeen huomaan, että minulla on taas paljon uusia ideoita ja energiaa.

Lumi

– Lumi on minulle tärkeä elementti. Se on osa minua. Siksi en voisi kuvitella joulua ilman lunta. Minulla on ollut pikkupojasta lähtien tapana käydä jouluaattona laskemassa kavereiden kanssa Ounasvaaralla Rovaniemellä. Samalla näen näitä minulle tärkeitä ihmisiä, joita tulee muuten nähtyä nykyään vähemmän.

Perhe

– Jouluna vietän aikaa perheen kanssa ihan vain oleskellen ja esimerkiksi elokuvia katsellen. Jouluna ei tarvitse olla erityistä ohjelmaa, mukava yhdessäolo riittää. Täksi jouluksi haimme ensimmäistä kertaa oman joulukuusen omasta metsästä. Se oli minulle tosi spesiaali juttu.