Sallan raja-asema
Kuvaaja: Jonne Vaahtera

Salla – Elinvoimaa erämaassa

Sallassa kansainvälisyys on arkea ja luo liiketoimintamahdollisuuksia. Sen varmistaa matkailun lisäksi sijainti rajanylityspaikan tuntumassa.

Salla on logistisesti hyvällä paikalla EU:n itärajalla Venäjän naapurissa. Vilkkaan rajanylityspaikan läpi tie vie sekä Murmanskin alueelle että Pietariin. Lähimmät lentokentät ovat Kuusamossa ja Rovaniemellä, ja juna tuo 60 km päähän Kemijärvelle 

Salla on kansainvälinen matkailukohde keskellä ei mitään. Puhdas luonto ja Euroopan suurimman erämaan rauha ovat tärkeitä vahvuuksia ja alueelle matkailijoita houkuttavat Sallatunturin kasvavan matkailukeskuksen lisäksi Oulangan kansallispuisto ja Tuntsan erämaa-alue. Yöpymisiä rekisteröityy vuosittain lähes 140.000, näistä kolmannes kansainvälisiä. Kunnassa panostetaan matkailun kestävyyteen ja ekologisiin ratkaisuihin, kasvava matkailu vahvistaa myös Sallan maa-, metsä- ja porotaloutta sekä luonnontuotealaaMajoitusinvestoinneille ja matkailualan yrityksille on oivallinen paikka Sallassa.  

Sallassa on totuttu tekemään kansainvälistä yhteistyötä, joten alueella on kovaa Venäjä-osaamista ja hyvät verkostot etenkin matkailuun ja logistiikkaan liittyen. Kuolan alueen noin miljoonan asukkaan väestö on Sallassa potentiaalinen markkina liiketoimintaa ja investointeja ajatellen.  

Salla, Ruuhitunturi

Luonto, logistinen sijainti Venäjän rajalla, sallalainen aitous ja sinnikkyys sekä kansainvälisyys. Näistä meillä kumpuaa elinvoimaa ja bisnesmahdollisuuksia.


Erkki Parkkinen, Sallan kunta

Faktaa

  • Väestön määrä 3 490
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 270 
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 63 miljoonaa euroa

Yhteys

  • Sallan kunta 
  • Kunnanjohtaja Erkki Parkkinen  
  • erkki.parkkinen@salla.fi, 0400 393 987 
  • www.salla.fi