Snow-capped trees | lapin elokuvakomissio
Kuvaaja: Jani Kärppä

Lapin Elokuvakomissio - parhaat kumppanit, kontaktit ja lokaatiot!

Lapin elokuvakomission tehtävänä on lisätä elokuva-, mainos- ja tv- tuotantojen Lappiin jättämää tuloa sekä niistä saatavia imagohyötyjä. Tavoitteemme on, että Lappi tunnetaan arktisen alueen kiinnostavimpana ja kilpailukykyisimpänä av-tuotantojen toteutuspaikkana. 

  • edistämme Lapin kilpailukykyä av-alalla ja tuomme alueelle kotimaisten ja kansainvälisten tuotantojen kautta työtä, rahaa ja näkyvyyttä 
  • etsimme parhaat av-alan kumppanit, valvomme lappilaisten yhteistyökumppaneiden etua ja neuvomme tuotantojen kanssa toimimisessa 
  • edesautamme, että tuotantojen tarvitsemat palvelut ovat helposti löydettävissä ja ostettavissa 

Lapin elokuvakomissio on toiminut vuodesta 2008. Tänä aikana olemme avustaneet satoja elokuva-, TV- ja mainostuotantoja, joiden Lappiin jättämä suora tulo on miljoonia euroja. Tuotantojen avulla Lappi on myös saanut runsaasti kotimaista ja kansainvälistä näkyvyyttä. Lapin elokuvakomission toiminta-aikana tuotantokyselyiden ja toteutuneiden tuotantojen määrä on moninkertaistunut.  

Alueen kilpailukyvyn ja osaamisen kehittäminen  
Haluatko maksimoida alueelle jäävän hyödyn ja hallita mahdollisia riskejä? Olemme apunasi, silloin kun tarvitset!  

Asiantuntija-apu kumppanuuksien arvioinnissa:  
Soittiko tuottaja tai ohjaaja? Entä millaisesta näkyvyydestä kannattaa maksaa ja mitä? Autamme sinua arvioimaan mahdollisia yhteistyöehdotuksia sekä niihin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia. Av-alan asiantuntemus on tärkeää realistisen arvion tekemisessä ja onnistuneen kumppanuuden luomisessa. Lapin elokuvakomissiolla on kattavat yhteistyöverkostot niin kotimaassa kuin kansainvälisesti av-alan järjestöihin, yrityksiin ja rahoittajiin.  

Viestintä ja mediatiedottaminen  
Voimme hoitaa tuotannosta tiedottamisen ja mediatyön puolestanne, niin että myös alueenne saa toivomaanne näkyvyyttä.  

Kiinnostaako Lapissa kuvattavien elokuva-, tv-, ja mainostuotantojen tuoma näkyvyys ja bisnesmahdollisuudet?

Tule mukaan ainutlaatuiseen Film Friendly – verkostoomme, niin huolehdimme siitä, että tarjontasi tavoittaa heidät, jotka suunnittelevat kuvauksia Lapissa. 

Elokuvakomissio on elokuva-alalla vakiintunut julkinen palvelu, joka yhdistää potentiaaliset kuvauspaikat ja niitä etsivät tahot. Lapin elokuvakomissio toimii osana House of Laplandia. 

Olemme jäsenenä Association of Film Commissioners International (AFCI), European Film Commission Network (EUFCN),  ja Location Managers Guild Inernational (LMGI) -järjestöissä sekä yksi Scandinavian Locations Networkin perustajajäsenistä.