Lifestyle Lappi, romantiikkavinkit

Lappilaisten 8 vinkkiä aitoon romantiikkaan

Tympiikö kaupallinen romantiikkahössötys? Lapissa rakkauteen ei tarvita tavaraa vaan täällä osataan keskittyä olennaiseen.

Vai miltä kuulostaisi kaivaa omat sormuskullat ja odotella revontulien loimua yhteisen viltin alla?

Tosirakkaus punnitaan siinä vaiheessa, kun auttaa rakkaansa juuttuneen saappaan irti suonsilmäkkeestä tai repii maasturia irti mudasta. Lopulta yhteiset koettelemukset palkitaan kahdenkeskisellä ajalla keskiyön auringon loisteessa, kännykkäkenttien ulottumattomissa.

Keräsimme paikallisilta nämä ja monta muuta mainiota tapaa viettää romanttinen hetki lappilaiseen tyyliin.

Vinkit aitoon romantiikkaan

Mummola travelsin vinkit romantiikkaan lifestyle lappi

Herkistelkää hillasuolla

Onko mitään romanttisempaa kuin poimia yhdessä hilloja keskiyön auringon paistaessa? Yhteenkuuluvuuden tunnetta lisää, kun auttaa rakkaansa juuttuneen saappaan suonsilmäkkeestä. Kun tarpoo takaisin lähtöpisteeseen hiki hyttyshatun alta valuen oma kulta kainalossa ja Lapin kultaa ämpärissä, on retki ehdottomasti päätettävä virkistävällä pulahduksella Ounasjokeen! vinkkaavat Paula ja Kimmo Ojanperä, joiden maaseutumatkailuyrityksessä Kittilän Kaukosessa hillojen poiminta on yksi suosituimmista harrasteista.

Ihailkaa revontulia

– Ottakaa makuualusta tai porontalja, lämmin peitto ja termospulloon lämmintä juotavaa. Etsiytykää kaupungin valojen ulottumattomiin, asettukaa lumihankeen alusten päälle makaamaan ja pitäkää toisenne lämpiminä revontulien loimua odotellessa, kehottaa Inariin asettunut eräopas Olli Järvenkylä, joka vietti viime vuonna sata päivää erämaassa.

Ollin vinkit romantiikkaan lifestyle lappi
Tytin vinkit romantiikkaan lifestyle lappi

Huuhtokaa sormuskullat

– Ivalon Kultamailta tai Lemmenjoelta voit etsiä sopivan kulkumatkan päästä suopean kullankaivajan, jonka avustuksella saatat hyvällä tuurilla löytää ekologiset, paikalliset sormuskullat tai ainakin hipun sormusten koristeeksi. Tai melokaa myötävirtaan ja samaan tahtiin legendaarista kultajokea ja viettäkää yö Ivalojoen Kultalassa, ehdottaa inarilainen koruartesaani Tytti Bräysy, joka ammentaa inspiraationsa Lapin luonnosta.

Etsiytykää autiotuvalle

– Kun me  mieheni kanssa haluamme olla kahden, etsiydymme jollekin Lapin lukuisista autiotuvista. Suosimme niitä, joissa kännykkä ei toimi. Talvi on suosikkivuodenaikamme. Laitamme tulet kamiinaan ja valmistamme sen päällä ruokaa. En tiedä romanttisempaa tapaa nauttia kynttiläillallista ja käydä pitkiä keskusteluja oman kullan kainalossa, kertoo Lapin yrteistä hullaantunut luonnontuotealan yrittäjä Katja Misikangas Rovaniemen Narkauksesta.

Katjan vinkit romantiikkaan lifestyle lappi
Sadun ja Saken vinkit romantiikkaan lifestyle lappi

Kelkkailkaa kimpassa

– Kun meille tulee hyvä sauma viettää kahdestaan laatuaikaa vaikka vain muutamaksi tunniksi, suuntaamme kelkkailemaan. Ajamme johonkin moottorikelkkareitin varrella sijaitsevaan ravintolaan, nautimme hyvästä ruuasta ja ajelemme takaisin kotiin, kuvaa Satu Hoikka-Hietanen, joka tapasi miehensä maailmalla, mutta on nyt asettunut perheineen Sodankylään. Satulla on vinkki myös kosimiseen. Kirjoita lumeen: ”Mennäänkö naimisiin?”

Juuttukaa mutaan

– Vuokratkaa maasturi, varatkaa mukaan ruokaa ja juomaa ja ajakaa jonnekin tosi kauas kaikesta. Kun jäätte jossain joen ylityksessä kiinni mutaan ja kaivatte autoa yhdessä irti, näet kuinka partnerisi siihen reagoi. Onko hänestä ainesta elämänkumppaniksi? vinkkaavat pieni pilke silmäkulmassa Juha-Iisakki Koivisto ja Pirjo Karvonen, ivalolainen yrittäjäpariskunta, joka on hullaantunut suomalaisesta designista ja Lapin luonnosta.

Iisakin ja Pirjon vinkit romantiikkaan lifestyle lappi
Lauran vinkit romantiikkaan lifestyle lappi

Kuunnelkaa hiljaisuutta

– En ole kovinkaan romanttinen ihminen, mutta Inarijärvessä on jotain, joka puhuttelee minua. Kun istut kumppanisi kainalossa järven rannalla keskiyön aurinkoa ihaillen täydellisessä hiljaisuudessa ja kännykkäkenttien ulottumattomissa, on teillä mahdollisuus olla täysin läsnä vain toisillenne ilman häiriötekijöitä, suosittelee aina liikkeessä oleva personal trainer Laura Peippo Leviltä.

Samotkaa Ounasjoen rantaa

– Ounasjoen ranta Arktikumin takana Rovaniemellä on täydellinen paikka romanttiselle kävelylle. Istahtakaa penkille ihailemaan kuinka keskiyön auringon säteen leikkivät veden pinnalla tai etsikää oma rauhallinen paikkanne piknikille. Sammaloituneet kivet ja Lapin alkuperäiskasvit tarjoavat luonnon oman taidenäyttelyn, vinkkaa käsityönä kenkiä valmistava Kreetta Poikela Rovaniemeltä.

Kreetan vinkit romantiikkaan lifestyle lappi