Hiihtäjät talvella

Posio – Keramiikkaa, kirkkaita kalavesiä ja erämaaluontoa

Posio tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen yritystoimintaan matkailusta aina puunjalostukseen ja malminetsintään.  

Posio sijaitsee Etelä-Lapissa, lähellä ovat sekä Kuusamo että Rovaniemi kansainvälisine lentokenttineen. Junalla pääsee Kemijärvelle, josta matkaa Posiolle kertyy reilu 100 km. 

Matkailuyrittäjät tekevät Posiolla poikkeuksellisen tiivistä yhteistyötä. Rakenteilla on uusi luksusmatkailuun keskittyvä matkailukeskus ja suunnitteilla uusia retkeily- ja kulttuurireittejä.  Matkailualan uudet yrittäjät toivotetaan tervetulleiksi hyödyntämään erämaista luontoa ja kestävään kehitykseen panostavaa yrittäjäverkostoa. 

Alkutuotanto on Posion vahvoja elinkeinoja, ja elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden jatkojalostus tarjoaakin mielenkiintoisia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Posio on loistava paikkakunta esimerkiksi ammattikalastajalle, koska tiloja ja laitteita jatkojalostukseen on jo valmiina. 

Teollisia liiketoimintamahdollisuuksia löytyy esimerkiksi mekaanisesta puunjalostuksesta, johon on tarjolla tilojaosaavaa työvoimaa ja mittavat raaka-ainevarat lähellä. Lisäksi puunjalostuksen ja malmienetsintäyritysten erilaiset alihankintatarpeet tuovat bisnespotentiaalia. 

Pentik factory in Posio
Riisitunturi

Posiolla nykyiset ja uudet yrittäjät hyötyvät pienen kunnan osaavasta ja sitoutuneesta elinkeinotiimistä, joka luo aktiivisesti puitteita yritystoiminnan kehittämiselle. 


Veli-Matti Ruotsalainen, Posion kunta

Faktaa

  • Yritysten toimipaikkojen määrä 290
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 73 miljoonaa euroa
  • Väestön määrä 3240 

Yhteys

  • Posion kunta 
  • Elinkeinopäällikkö Veli-Matti Ruotsalainen 
  • veli-matti.ruotsalainen@posio.fi, 040 8012205
  • www.posio.fi