Sodankylässä on mahdollisuus majoitusinvestoinnille

Wellness Sport Hotel -hanke Sodankylässä

Keski-Lapissa, tarkemmin  Sodankylän keskustassa on kysyntää tasokkaalle loma-, liike- ja liikuntamatkailuun sopivalle majoitukselle.  Keskustaan suunnitellaankin Wellness Sport hotel hanketta, johon tarvitaan jatkossa kumppaneita.

Lapin ympärivuotinen matkailu kasvaa jatkuvasti. Suomea halkova VT 4 kulkee Sodankylän taajaman läpi aina Pohjois-Norjan Nordkappiin ja kuljettaa myös ison osan Lapissa autolla lomailevista ja liikematkustajista. 

– Jo nykyhetkellä majoituskapasiteetista Sodankylässä on pulaa, ja kaivannaisalan sekä tiede- ja tutkimussektorikehityksen myötä kysyntä tulee kasvamaan entisestäänTulevaisuudessa esimerkiksi Sakatin mahdollinen tuleva uusi kaivos tuo lisäyksen matkustukseen, kertoo elinkeinokoordinaattori Mika Uusitalo Sodankylän kunnasta.

– Alueen kaksi hotellia eivät sesonkina pysty vastaamaan majoituskysyntään tai matkailun kasvusta johtuvaan elämys- ja ohjelmapalvelujen tarpeeseen. Keskustasta puuttuu tällä hetkellä isot kokous- ja kulttuuritilat sekä turistien mielestä myös tasokkaat ravintolapalvelut, varsinkin iltaisin.

Wellness Sport Hotel -hankkeelle on varattu tontti Jeesiönjoen rannasta keskustan läheltä, ison päivittäistavarakaupan vierestä. Tontin vieressä kulkevalla VT4/E75 -tiellä kulkee 6 200 autoa vuorokaudessa. Hotellitoiminnalle varatun alueen välittömässä läheisyydessä oleva urheilukeskus kasvaa, alueelle on vastavalmistunut upea jäähalli ja seuraavaksi avataan iso Hyvinvointikeskus. Uuden hotellin asiakaskohderyhmiä olisivatkin liikematkailijoiden lisäksi myös erityisesti liikunta– ja hyvinvointimatkailijat sekä chartermatkailijat.

Laajan alueen ainoa uimahalli sijaitsee Sodankylässä varuskunnan alueella. Uimahalli on kuitenkin Jääkäriprikaatin, eikä alueelle voi viedä ulkomaisia matkailijoita.

– Olemme arvioineet, että hotellin yhteydessä olisi erittäin potentiaalinen paikka myös uimahalli tai kylpyläpalveluilleUusitalo jatkaa. Hotellin sijainti ainutlaatuisella jokirantapaikalla keskustassa mahdollistaa myös ohjelmapalvelujen toteuttamisen, esim. moottorikelkkailun, koiravaljakkoajelut tai kalastuksen. 

Hotellihankkeesta on laadittu alustava markkina ja kannattavuusselvitys 

Wellness Sport Hotel

  • Tontti 17 000 m2
  • Rakennusoikeus 10 000 m2
  • Hotellin arvioitu pinta-ala 6 200 m2
  • 90 huonetta, 150 paikkainen ravintola
  • 700 m2 uima-allas, kuntosali
  • 250 paikkainen auditorio, kokoushuoneita
  • Investoinnin arvioitu kokoluokka €23M

Yhteystiedot