Infograafi: 10 faktaa Lapin kesämatkailusta 2020

Globaali koronakriisi tuntui Lapin kesämatkailussa, mutta kokonaisuudessaan Lappi selvisi kuitenkin Suomen keskiarvoa selvästi paremmin ja muutamilla alueilla kirjattiin hyvää kasvuakin.

Kesäkaudella (touko-lokakuu) 2020 Lapissa rekisteröitiin yhteensä 772 000 yöpymistä, joka on neljänneksen vähemmän kuin edellisenä kesänä. Majoitusmyynti puolestaan tippui kolmanneksen. Koko maassa yöpymiset vähenivät noin 40 prosenttia ja majoitusmyynti jopa puolella. Lapin markkinaosuus Suomen kesämatkailussa vahvistui hieman.

Kesämatkailun infograafi

Alueelliset erot Lapin sisällä olivat suuria, suhteellisesti eniten rekisteröidyt yöpymiset vähenivät Rovaniemellä, Meri-Lapissa ja Kittilässä. Merkittävästi vahvistuneen kotimaisen kysynnän ansiosta kasvulukuja kirjattiin Sallassa (+24 %), Utsjoella (+32 %), Torniolaaksossa (+8 %) ja Kolarissa (+4 %).

Lapin matkailuyritykset panostavat vahvasti kehittämiseen, ja kestävyys on tärkeä arvo. Lokakuussa 2020 jo 146 lappilaista matkailuyritystä oli mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.