Majoitusta Lapissa. Torassieppi Aurora Dome
Kuvaaja: Antti Pietikäinen | Lapin Materiaalipankki

Majoitusta Lapissa

Lapista löydät yöpaikan jokaiseen hetkeesi ykkösluokan hotelleista kynttilänhämyisiin mökkeihin tuntureiden kupeessa.

Tai ehkä toiveissasi on unohtumaton yö tähtitaivaan alla? Revontulikohteiden ja muiden erikoismajoitusten kirjo on Lapissa valtava – tutki ja löydä oma tapasi olla yhtä luonnon kanssa. Matkanteon ei myöskään tarvitse kaatua rahanpuutteeseen, sillä Lapista löydät myös ihania hostelleja ja leirintäalueita. Valitse alla olevista suosikkisi:

Hotellit

Lappi tarjoaa hotellimajoitusta jokaiseen makuun. Rovaniemen ja Kemin keskustan hotelleissa pääset nauttimaan urbaanista sykkeestä teattereineen, ravintoloineen ja nähtävyyksineen. Tunturikeskusten hotelleissa taas tarjolla on kylpylänautintoja, gourmet-elämyksiä ja nopea pääsy ulkoilemaan joko reiteille tai rinteille. Jos taas etsit täydellistä rauhaa ja irtiottoa, kokeile esimerkiksi  Nellimin erämaahotellia, joka sijaitsee lumoavalla paikalla Inarijärven rannalla.

Hotel Santa Claus in Rovaniemi
Kuvaaja: Visit Rovaniemi

Mökit ja leirintäalueet

Mökkeily ja Lappi kuuluvat yhteen kuin talvi ja revontulet tai kesä ja keskiyön aurinko. Yöpyä voit omassa rauhassasi joko vuokramökissä tai autiotuvassa, mökkikylässä tai leirintäalueilla. Löydä mielipaikkasi tunturin juurelta, järven rannalta tai parhaiden ulkoilumaastojen ulottuvilta:

A snowy cottage in Lapland in winter
Kuvaaja: Matti Koutonen, Vastavalo | Visit Finland

Erikoismajoitukset

Jos haluat kokea Lapin ihmeellisen luonnon aivan erityisellä tavalla, niin yövy vaikkapa lumihotellissa, lasikattoisessa revontulimajoituksessa tai glamping-teltassa, josta aukeaa huikea näkymä ympäröivään erämaahan.

Levi glass igloo in Lapland
Kuvaaja: Terhi Tuovinen

Hostellit ja kotimajoitus

Jos taas haluat majoittua edullisesti, löydät siihenkin useita ihania vaihtoehtoja. Löydä oma majapaikkasi Airbnb:stä tai huoneistoista, tai alla olevien keskusten hostelleista tai muista edullisista yöpaikoista:

hostel accommodation in Lapland
Kuvaaja: Terhi Tuovinen