Hiihtäminen harrastukset lapissa
Kuvaaja: Susanna Chazalmartin

Aktiivinen hiihtoloma Tanjan tapaan

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne vetää mielellään monot jalkaan myös vapaalla. Hän pääsee ladulle suoraan kotipihasta. Hiihtolomalle hän toivoo auringonpaistetta ja monenlaisia aktiviteetteja.

Tanjan 5 vinkkiä aktiivisten hiihtolomapäivien viettoon

Murtsikka harrastukset lapissa
Murtsikka
Aurinkoisella säällä on mahtavaa nautiskella suksilla joen jäällä. Meillä on Rovaniemellä kaksi komeaa jokea, Kemijoki ja Ounasjoki, joiden jäälle kaupunki ajaa keväisin hiihtoladut. Tasaisella alustalla hiihtäminen onnistuu koko perheeltä. Omat vajaan vuoden ikäiset kaksosetkin kulkevat mukana perässä vedettävässä kärryssä.
Kuvaaja: Lapin Materiaalipankki | Arto Komulainen / Lapland Pictures
Lumikenkäily harrastukset lapissa
Lumikenkäily
Lumikengillä pääsee kivasti koskemattomaankin metsään. Suosittelen lumikenkäilyä heille, jotka kaipaavat hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Lapissahan kohteita riittää. Tuntureille ja vaaroille kiipeäminen tuo kävelyyn mukavasti fyysisyyttä, lisäksi pääsee ihailemaan komeita maisemia
Kuvaaja: Lapin Materiaalipankki
Kelkkailu harrastukset lapissa
Moottorikelkkailu
Levi on minulle Rovaniemen ohella tuttu ja rakas kohde Lapissa. Monipuolisessa keskuksessa löytyy jokaiselle liikunnasta ja hyvästä ruuasta pitävälle jotakin. Voisin suositella esimerkiksi muutaman tunnin moottorikelkkaretkeä jännän malliselle Kumputunturille. Tunturin laella on maja, jossa voi paistaa makkarat. Takaan, että maisemat ovat mieleenpainuvat.
Kuvaaja: Lapin Materiaalipankki | Arto Komulainen / Lapland Pictures
Laskettelu harrastukset lapissa
Laskettelu
Tämän mahtavan lajin pariin kannustan kaikkia, kunnosta ja taidoista riippumatta. Meillä on Lapissa monia hienoja hiihtokeskuksia, joissa voi valita rinteen omien mieltymysten ja taitojen mukaan. Jos laji ei ole entuudestaan tuttu, siihen voi tutustua hiihtokoulussa vaikka yhdessä perheen pienimpien kanssa. Taidot ja kunto kohentuvat rinteessä kuin huomaamatta.
Kuvaaja: Lapin Materiaalipankki | Markus Kiili
Hemmottelu harrastukset lapissa
Hemmottelu
Touhukkaan ulkoilupäivän jälkeen on ihana päästä hemmottelemaan itseään. Itse nautin vaikkapa kokovartalohieronnasta. Jos takana on paljon hiihtokilometrejä, myös jalkahieronta tekee terää. Sen päälle hyvää ruokaa ja mukavaa oleilua läheisten kanssa, ja hiihtoloma on täydellinen.
Kuvaaja: Lapin Materiaalipankki | Sakari Hyytinen