Infograafi: 10 faktaa Lapin kesämatkailusta 2019

Kesäkaudella (touko-lokakuu) 2019 Lapissa rekisteröityi yli miljoona yöpymistä, ja edelliseen vuoteen verrattuna kasvua kertyi 7%. Lapin kesäkauden matkailu kasvoi nopeammin kuin Suomessa keskimäärin, yöpymiset sekä kotimaasta että kansainvälisiltä markkinoilta lisääntyivät.

Infograffika: 10 faktaa lapin kesämatkailusta

Kesäkaudella 2019 kansainvälisten yöpymisten osuus oli kokonaisuudessaan vajaan kolmanneksen, ja osuuden kasvattamiseen on vahvaa potentiaalia jatkossa. Talvella kansainvälisten matkailijoiden osuus on huomattavasti suurempi, jopa yli 60%.

Merkittävimmät kansainväliset matkailumarkkinat kesäkaudella 2019 olivat tilastojen valossa Saksa, Norja, USA, Ruotsi ja Alankomaat. Suurin määrällinen kasvu tuli USA:n markkinoilta, minkä arvioidaan johtuvan vapaa-ajan matkailun lisäksi kansainvälisistä sotaharjoitustoimista kesällä 2019. USA:n markkinoilla nähdään olevan erittäin paljon potentiaalia Lapin matkailun kasvulle tulevaisuudessa.

Majoitusmyynti Lapissa kasvoi 2018 kesäkauden 38 miljoonasta jopa 44 miljoonaan, kasvuvauhti on ollut selkeästi suurempaa kuin maassa keskimäärin. Myös huonekäyttöaste parani viime vuoden vastaavasta, mutta kokonaisuudessaan käyttöaste on Lapissa kesäkaudella matalampi kuin Suomessa keskimäärin.

Klikkaa infograafi 10 faktaa Lapin kesämatkailusta 2019 suuremmaksi tästä.


Infograafin ja yksittäiset faktat kuvina löydät Lapin materiaalipankista