rock-yhtye Ghost World
Kuvaaja: Iiro Kerkelä

6 vetoavaa keikkapaikkaa Lapissa

Lapissa on Suomessa eniten elävän musiikin konsertteja suhteessa väkilukuun. Toki iso osatekijä on kuntien pienillä väkiluvuilla ja lomakeskusten viihdetarjonnalla, mutta joka tapauksessa Lapista löytyy kyllä mainiota keikkapaikkoja!

1. Rockravintola Grande, Rovaniemi

Rovaniemen keskustassa sijaitseva Rockravintola Grandessa on tarjolla elävää musiikkia oikeastaan kelle vaan, mutta aika usein tarjolla on hieman keskivertoa rujompaa ja alakulttuureihin kallellaan olevaa musiikkia.

2. Calle-talo, Pelkosenniemi

Pyhätunturilla sijaitseva Calle-taloon voi huoletta jäädä vaikka pilkkuun asti monot jalassa, jos paikalle sattuu saapumaan suoraan mäestä, mikä on ihan todennäköinen skenaario. Etenkin laskukaudella Callessa pääsee nauttimaan tiiviiseen tahtiin bändeistä ympäri Suomea sekä jameista.

3. PaPaNa-baari, Inari

Harvalla tulisi äkkiseltään mieleen, että Inarin kylällä sijaitsisi yksi Lapin kuumimmista keikkapaikoista. Tavalla tai toisella PaPaNasta löytyy silti kuukaudesta toiseen todella kovia esiintyjiä!

4. Hullu Poro Areena, Kittilä

Levin Hullu Poro Areenalla näkee Suomen pop-kentän isoimmat nimet vuodesta toiseen.

5. Comico, Rovaniemi

Kuten nimestä voi päätellä, ei Rovaniemen Comicossa ole pelkästään elävää musiikkia vaan tarjolla on tavaraa myös komiikan ystäville säännöllisesti stand upin muodossa.

6. Vaattojärven Rantapaviljonki, Kolari

Tanssittaako? Siis ei kreisibailaus-mielessä vaan ihan perinteisesti paritanssien parissa. Kolarin Vaattojärven kylällä sijaitsee nimittäin mitä sympaattisin Rantapaviljonki, jossa väkeä on tanssitettu lähes 30 vuoden ajan.

Toinen, eikä välttämättä yhtään heikoimpi vaihtoehto, on Kemijärven Perävaaran huvikeskus, jonka pihalta avautuvat upeat maisemat vetten ylle.