Levin keskus
Kuvaaja: Olli Autonen

Kittilä – Monipuolisia mahdollisuuksia Tunturi-Lapissa

Kittilä on vireä, kansainvälisen yritystoiminnan kunta Tunturi-Lapissa. Kittilä tunnetaan maailmalla Levistä, mutta matkailuhelmensä lisäksi Kittilässä on paljon muutakin.  

Kittilä on keskellä Lappia ja koko kalottia, valtatien varrella. Kunnassa sijaitseva kansainvälinen lentoasema palvelee vuosittain noin 240 000 matkustajaa ja toimii matkailuliikenteen solmukohtana Tunturi-Lapissa 

Suomen suurin ympärivuotinen matkailukeskus Levi sekä Euroopan suurin kultakaivos ovat Kittilän bisneksen vetureita.  

Matkailun kasvu Levillä on ollut nopeaa, ja vuosittainen kävijämäärä on kasvanut yli 600 000 matkailijaan. Matkailukeskuksessa toimii jo noin 200 yritystä ja vuodepaikkoja on noin 240 000. Levillä investoidaan koko ajan, viimeisimpiä esimerkkejä ovat vasta avattu Design hotel ja kehittyvä West Pointin alue. Levi on vakiinnuttanut myös paikkansa alppilajien MM-cup kisojen tapahtumapaikkana.  

Agnico Eagle Finlandin kultakaivos Kittilässä on lajissaan Euroopan suurin. Kaivos työllistää ja luo kysyntää muun muassa metalli- ja konepajateollisuuden, rakentamisen, logistiikan ja kunnossapitopalvelualan yrityksille. Kaivosala, siihen liittyvä teollisuus ja matkailu elävät Kittilässä rinnakkain ja tekevät yhteistyötä. 

Kittilä on yksi Lapin yritystoiminnan kasvun vetureista, monipuolinen elinkeinorakenne on vahva tukijalka. Sekä matkailu että kaivostoiminta kehittyvät ja luovat vahvaa palvelukysyntää ympärilleen.

Faktaa

  • Väestön määrä 6 440 
  • Yritysten toimipaikkojen määrä 710 
  • Yritysten liikevaihto yhteensä 576 miljoonaa euroa 

Yhteys

  • Kideve Elinkeinopalvelut 
  • Elinkeinojohtaja Katariina Palola 
  • katariina.palola@kittila.fi, 0400 955472
  • www.kittila.fi
    www.levi.fi