Hotel Bassi is a new investment opportunity in Pyhä
Kuvaaja: Pelkosenniemen kunta

Hotel Bassi – viiden tähden hideaway-hotellihanke Pyhällä

Pyhätunturin matkailu on kasvanut kaksinumeroisin luvuin, mutta alueelta puuttuu laajasta hotellitarjonnasta huolimatta vielä viiden tähden hotelli. Uuteen Hotelli Bassi -hankkeeseen haetaan tällä hetkellä operaattoria ja investoria.

 

Hotel Bassi, Pyhätunturi

  • 108 huonetta
  • 135 chalet-huoneistoa
  • Spa
  • Bruttoala 20 000 m2
  • Investointi 38–42 milj. €
Map Pyhä and Luosto, Lapland

Pyhän laskettelurinteiden välittömässä läheisyyteen suunniteltu Hotel Bassi nousisi viisikerroksisena ja 108 huoneisena lumisten puiden joukkoon, Mika Tenhunen, Pelkosenniemen kunnan elinkeinokoordinaattori kuvailee.

– Paikka tarjoaa hideaway-hotellin tapaan loistavia maisemia, luonnon rauhaa sekä yksityisyyttä, mutta se sijaitsee kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Pyhätunturin liikekeskusta. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä, kooltaan 28-180 m2. Laadukkuutta henkivä ulkoasu kätkee sisälleen ylellisen ja tunnelmallisen yleisilmeen, jonka sisustusta inspiroi Lapin luonto.

Kuvaaja: Pelkosenniemen kunta

Pyhätunturi on kehittyvä matkailukeskus hyvien kulkuyhteyksien päässä

Helposti saavutettava Pyhä on ollut pitkään eri kohderyhmien suosiossa. Lentäen Pyhälle pääsee Rovaniemen, Kittilän sekä Kuusamon kentiltä. Rovaniemen lentokentältä on noin 90 minuutin matka Pyhätunturille SkiBussilla, joka operoi päivittäin lentovuorojen mukaisesti. Rautateitse lähimmät asemat ovat Kemijärven sekä Rovaniemen asemat, joista on myös SkiBus-yhteys suoraan Pyhätunturille. Talvisesongin aikaan SkiBus kuljettaa neljästi päivässä Rovaniemeltä Pyhätunturille ja kesäisin kahdesti.

Pyhällä rekisteröityi vuonna 2019 yli 97 000 yöpymistä ja kiireisimmät kuukaudet olivat helmi- maalis- ja joulukuu. Pyhän kansainvälisyysaste on tällä hetkellä vielä noin 19 % tasoa, mutta kansainvälistymiseen panostetaan alueella vahvasti.

Pyhä on osa laajempaa Pyhä-Luosto matkailualuetta. Vuonna 2019 Pyhä-Luosto alueella rekisteröityi 179 000 yöpymistä, ja kotimaisten matkailijoiden määrä nousi noin viisi prosenttia viime vuodesta. Pyhä-Luosto alueella kokonaismajoitusmyynti oli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Talvisesonki on alueella koko Lapin tapaan vahvempi, mutta kesämatkailu alueella on kehittymässä ja viime vuosina on kirjattu kesälläkin vahvoja kasvulukuja. Kesällä ja syksyllä Pyhän ympäristössä voi harrastaa esimerkiksi vaellusta, melontaa, ratsastusta tai maastopyöräilyä. Pyhä-Luoston kansallispuistossa voi vierailla ympärivuotisesti. Pyhällä on siten potentiaalia kasvuun talvisesongin ulkopuolella.

Hotelli Bassi vastaa kasvavaan kysyntään

Pelkosenniemen kunnan alueella on rekisteröityvää kapasiteettia yhdeksässä majoitusliikkeessä, majoituskapasiteetti on viimevuosina kasvanut erittäin vähän suhteessa yöpymisten kasvuun. Alueella onkin tunnistettu selkeä tarve uudelle korkeatasoiselle ympärivuotiselle hotellimajoituskapasiteetille.

Mika Tenhunen kertoo, että Hotelli Bassille etsitään parhaillaan operaattoria sekä investoria.

– Hankkeesta on laadittu alustavia suunnitelmia sekä laskelmia.  Bruttoala on 20 000 m2 ja investoinnin arvo olisi noin 38–42 miljoonaa euroa.

Hankkeen sijainti kartalla

Yhteystiedot


Pelkosenniemen kunta
Mika Tenhunen
mika.tenhunen@pelkosenniemi.fi, p. 040 195 0488
www.pyha.fi  ;  Pelkosenniemen elinkeinopalvelut

Kimvestor Oy
Vesa Olkkola, vesa.olkkola@kimvestor.fi